Eurocopa

Sense dret a escollir

Eurocopa. L'Spar Citylift rep el cuer conscient que si venç serà un dels cinc primers però que no té cap opció d'especular amb el futur rival

La primera fase de l'Eurocopa es tanca avui a Fontajau amb el partit entre el líder, l'Spar Citylift Girona,i el cuer, l'União Sportiva, que no admet cap altre pronòstic que una victòria folgadíssima de les gironines. Ara bé, d'aquí a poder especular amb el rival en l'eliminatòria de setze hi ha una distància sideral.

Donant per bo que l'Uni acaba amb 6-0, s'assegurarà un dels cinc primers llocs dels rànquing que definirà els aparellaments de la R16 (definits 1-16, 2-15, 3-14, 4-13, 5-12, 6-11, 7-10 i 8-9). Entre els empatats a victòries la classificació s'ordenarà pel basket average general i ara l'Uni té el quart millor (+62) dels que estan en amb 5-0 (rere el +98 del Carolo, el +85 del Galatasaray i el +68 del Dogu, i a davant del +62 de l'AGÜ Spor). De tots, l'Uni i el Dogu són els que previsiblement l'augmentaran més, per la debilitat dels rivals.

Altra cosa és establir quins equips acabaran dels cinc últims. En tot cas, tenen molts números el Peac Pécs hongarès, el Kosice eslovac i el mateix Castors Braine –haver estat en el mateix grup que l'Uni no el descarta com a rival– perquè, si entressin, ho farien amb 3-3. L'MBA Moscou necessita guanyar a Kayseri –el Pécs no sembla que pugui fallar contra el Pécsi– i, tot i això, el seu hipotètic 4-2 no l'enfilaria gaire amunt pel seu mal basket average (ara -26). El mateix li podria passar al Keltern o l'Olympiacòs.

Els que no seran

El que és clar és que el rival de l'Spar serà un equip que acabarà amb 3-3 o amb 4-2 i un basket average no gaire positiu. Això descarta tots els altres equips que estan amb 5-0 (AGÜ Spor, Galatasaray, Dogu i Carolo) i el que acabi primer dels grups A (Maccabi Bnot o Ceglèd) i E (Ragusa o Nymburk).

Entre la resta, qualsevol dels tretze equips implicats pot acabar dels cinc últims en funció dels resultats de la jornada. Ara bé, n'hi ha de més lògics i d'altres, menys. Per exemple, costa preveure que el Riga (ja classificat i segon del grup C amb 3-2 però amb un notable +30 de basket average) perdi a la pista del cuer, el Canik turc per una diferència comprometedora. O el perdedor del Nymburk-Ragusa (grup E), que, empatats a 4-1 i amb +58 i +40, difícilment serà dels cinc pitjors.

L'altra variable és l'horari dels partits. El de Fontajau començarà amb alguns resultats coneguts. Per exemple, s'haurà decidit el grup B –i l'MBA Moscou o el Peac Pécs són entre els rivals probables– i estarà a punt d'acabar el matx Keltern-Castors. Però el rival de l'Uni és segur que no se sabrà fins demà a dos quarts d'onze de la nit, quan s'acabarà el Venècia-Niça. I és que, passi el que passi avui, l'equip italià estarà entre els rivals potencials. I també el TSV 1880 de Wasserburg (Alemanya), l'Olympiacòs, el Kosice i el Riga, que juguen demà.

A la Seu vam cometre molts errors al tram final i avui és una bona oportunitat de recuperar el camí de la victòria i la confiança de totes
Èric Surís
El gran perill és sortir pensant que tot està fet només de trepitjar el parquet. Haurem de treballar. Si no ho fem, tenen jugadores de talent
Èric Surís
El nostre objectiu és guanyar i tancar la primera fase amb un 6-0. No afrontem el partit pensant en l'‘average' per tenir millor rànquing
Èric Surís

Basquet. Eurocopa femenina Grup F

Pos. Equip P J G P PF PC
1 Spar Citylift Gir. 8 4 4 0 303 234
2 Castors Braine 6 4 2 2 299 222
3 Keltern 6 4 2 2 264 260
4 União Sportiva 4 4 0 4 184 334
  Eliminatòria de 16
Darrera actualització: 01-12-2016 23:00:22
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)