Eurolliga

Bàsquet

Eurolliga

Capità al rescat

Reaparició. El retorn de Navarro no serveix per vèncer però sí per canviar la cara i confiar en el que ha de venir

Dos mesos exactes després que es lesionés en la jornada 4 de la Lliga Endesa a Bilbao després d'haver-se perdut 18 partits (10 d'Eurolliga i 8 d'ACB) Juan Carlos Navarro reapareixia a 9:40 de la mitja part, rellevant Oleson i amb 26-11 en el marcador. El capità va completar més de 12 minuts en pista. No hi era en la fase decisiva i, encara just de forma, no li tocava. Però, conscient que dos mesos de baixa s'han de notar, va posar la seva saviesa al servei de la circulació de la pilota i només es va jugar tirs alliberats i accions amb avantatge.

No n'hi va haver prou per guanyar, però sí per ajudar a modificar –amb Renfroe i Vezenkov– la fesomia de l'equip. A deixar de ser una màquina de perdre pilotes i –conseqüència immediata– a trobar un ritme determinat per atacar.

Un triple seu (31-20) va forçar el temps mort d'Itoudis. Però tant o més que set punts valuosos en el segon quart es va agrair el que va generar, primeres passades en circulació de pilota sense bot que trobaven tir alliberat. Una tècnica per haver continuat protestant una decisió arbitral que ja havia costat una sanció a la banqueta blaugrana el va enviar al costat de Bartzokas (era la tercera falta) a 3:54 de la mitja part.

Va tornar a la pista quan s'havia jugat la meitat del tercer quart (amb 56-52). Ja no va anotar (només un tir lliure just abans que tornés a deixar el seu lloc a Oleson) però va continuar donant fluïdesa i continuïtat a l'atac, que prou falta que li farà a l'equip per afrontar una Eurolliga que cada cop fa més pujada.

Segon quart (20-31)
Punts
7
Tirs de 2
2/2
Tirs de 3
1/1
Pèrdues
1
Faltes
2+tècnica
Valoració
4
Minuts
5:44
Tercer quart (27-23)
Punts
1
Tirs lliures
1/2
Rebots
2
Assistències
2
Pèrdues
1
Faltes rebudes
2
Valoració
5
Minuts
3:49
Últim quart (21-11)
Punts
0
Tirs de 3
0/1
Valoració
-1
Minuts
2:59

Eriksson, el primer descartat de Bartzokas

Després de 23 partits oficials sense haver de descartar cap jugador –al contrari, havent de completar la llista de 12 amb jugadors de l'equip B– Georgios Bartzokas va disposar per primera vegada de 13 jugadors de la primera plantilla i va haver de fer un descartament. El sacrificat a Moscou per la tornada de Navarro havia de ser un exterior i Marcus Eriksson tenia tots els números.

Per contra, el CSKA va tenir dues baixes imprevistes. Sobretot la d'Aaron Jackson, afectat d'un fort refredat. En el cas de Nando de Colo, Itoudis no en va voler forçar la reaparició després d'un mes de baixa per una lesió muscular a la cuixa. Kulagin va donar relleu a Teodosic en la posició de base.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)