Eurolliga

Escassetat persistent

El Barça torna a perdre, ara a Moscou i després de sortir a la pista incomprensiblement indiferent, encaixant un 29-11 de sortida

L'equip es rehabilita (51-52, 24') però es dissipa en l'últim quart

Cinquena derrota en sis partits a Europa, setena en els deu jugats en l'últim mes entre lliga i Eurolliga. Que el Barça s'hagi d'agafar al fet d'haver competit dos quarts a la pista del CSKA és un altre rastre del nivell actual de la situació. Per a un equip que, en paraules de Rice en la prèvia, “necessita competir”, encaixar un 29-11 de sortida és pura negligència. La temporada és molt llarga, però és urgent un canvi radical per tal que no ho sigui encara més.

Amb un CSKA sense fer res de l'altre món, jugant de manera intermitent i mancat de l'habitual sincronització ofensiva, el partit entre el millor atac i l'equip que encaixa menys punts de l'Eurolliga el va guanyar el que juga la millor defensa.

Cap i cua

El Barça va sortir al camp incomprensiblement indiferent i sense cap repunt d'iniciativa. La seva anè-mia era més eloqüent per la defensa del CSKA. Mordaç sobre la pilota, negant la primera passada en línia exterior (Kurbanov), l'acció russa va aclaparar els blaugrana i les pilotes perdudes van començar a multiplicar-se d'una manera horrorosa. I sense balanç defensiu –en el primer quart–, el marcador va esquerdar-se (13-4, 5'). Ofensivament els vermells no eren expeditius, però sempre trobaven un home sol. O dos. I anotaven, fins al 24-11 final. Pintaven bastos i, amb una nova pilota perduda en el primer atac del segon parcial –era ja la novena en total–, la situació va aguditzar-se fins al 29-11 en 11 minuts. Arribats a aquest punt, la tendència va canviar.

Uns instants d'inspiració de Perperoglou van reanimar l'equip (31-20), de la mateixa manera que la inèrcia apàtica blaugrana –cap defensa havia compromès el CSKA fins aleshores– començava a engolir els jugadors locals. Amb Renfroe arranjant i involucrant els companys, també amb el llenguatge corporal, i amb Navarro ocasionant avantatges des del joc per parelles, el Barça va anar compensant la seva expressió, amb Vezenkov demanant pas. I el que semblava inassolible deu minuts abans era un fet en el descans, després de cloure el quart amb un 0-9 final (44-42).

De la deixadesa a l'assossegament, els bons minuts van continuar en el tercer parcial, capgirant el marcador amb la determinació de Koponen (51-52) i, com en els minuts finals del segon quart, a través d'una responsabilitat defensiva individualment adequada i generosa amb el company (Claver). Itoudis havia situat Antonov en el lloc de Vorontsevitx sortint dels vestidors –la segona meitat li va donar la raó– i va reformular la situació donant veu a Teodosic davant l'incipient enlairament del Barça. I van ser ells, Higgins i Kurbanov, els que es van encarregar de recuperar el ritme ofensiu dels russos, davant d'un conjunt, el de Bartzokas, que sofria especialment el mal dia de Rice i Tomic (71-65).

Aferrat al partit, un 2+1 de Higgins només d'obrir el darrer tram va esmorteir l'equip, de nou inoperant en l'ofensiva que es jugava a mitja pista. Espès i vacil·lant, no aclaria les possessions ni culminava el joc col·lectiu i, com en els primers minuts de partit, les pilotes perdudes van tornar a proliferar. Mantenia cert to al darrere (78-70 a 3:54), el Barça, però incapaç d'evolucionar a un joc ofensiu més vertical i decidit, la possibilitat d'aspirar al triomf ni tan sols se li va plantejar.

3
tirs de camp
va anotar el CSKA en el segon quart (20-31): 0/7 tirs de 2, 3/8 triples i 11/15 tirs lliures.
8
pilotes perdudes
va perdre el Barça en el primer quart (24-11) i en l'últim (21-11). En total van ser 24 –dues més en el segon i sis en el tercer.
24
de valoració
per a Claver, sostre personal en l'Eurolliga. També ho van ser els 36:08 minuts que va disputar.
Hem canviat molt en defensa segons qui teníem nosaltres a pista i qui tenien ells. Ha estat bonic de veure. Moltes felicitats a l'equip
El segon quart no ha estat bo perquè hem perdut l'equilibri ofensiu. Ni els hem forçat a suar en defensa
Dimitris Itoudis
Per guanyar hem de ser consistents tant en defensa com en atac i fer-ho durant els quaranta minuts
Georgios Bartzokas
Felicito el CSKA per la victòria. Per poder guanyar aquí hauríem d'haver jugat millor i durant quatre quarts, no només en el segon i el tercer
Hem perdut 24 pilotes i així és molt difícil ser consistent i lluitar per la victòria. I si vols batre el CSKA, no pots perdre'n tantes

Hadar, acomiadat del Maccabi

La desfeta de dijous a la pista de l'Estrella Roja per 83-58 va propiciar que la directiva del Maccabi (5-7) acomiadés ahir el tècnic Rami Hadar (1966). Hadar, que mentre es busca un entrenador serà substituït per un dels seus tècnics assistents, Lior Lubin (1977), va agafar l'equip després de dues jornades quan va ser acomiadat Erez Edelstein (1961) amb el Maccabi 0-2. Així les coses, Hadar haurà signat un balanç de 5-5, amb, entre d'altres, triomfs contra el Fenerbahçe (87-77) i l'Olympiacòs (73-80) i derrotes contra el Barça (69-79) i el Brose (70-85).