NBA

Cousins l'immoderat

NBA. El pivot dels Kings, que torna a rebre un parell de tècniques si bé una li és anul·lada, s'enfila fins a 55 punts

Poques hores després que els Kings el sancionessin amb una multa de prou consideració fins i tot per a un home que aquest any cobrarà prop de 16 milions per jugar, DeMarcus Cousins va interpretar el paper principal de la funció de la nit.

Desmesurat de mena, abusiu de professió –la multa era per haver-se encarat amb males maneres dies abans a un columnista de la premsa de Sacramento–, el pivot va enfilar-se a 55 punts anotant 12 dels 20 tirs de dos que va intentar, 5 dels 8 de tres i 16 dels 17 tirs lliures. Estadística de jugador amb maneta per a un home que mai ha demanat ni permís ni pas, tercer anotador de la lliga (29,3) i que en els últims quatre partits (3-1) acredita 35,3 punts i 11,3 rebots.

Immoderat en el bé, Cousins és també el senyor de les tècniques. De les sis temporades que fa que juga a la lliga, en tres ha estat el que ha liderat el rànquing al final de l'exercici; surt a 15 per temporada i en la vigent ja n'acumula 9, un fet que fa que no es pagui cap cèntim en l'aposta de si superarà les 17 que té com a sostre d'un any. “Quan anava cap als vestidors pensava què seria el primer que trencaria”, explicava després del triomf contra els Blazers, relatant el que finalment no va ser la seva segona tècnica –i consegüent expulsió.

En una acció de força i qualitat mesclades, Cousins va treure un 2+1 que situava el 121-119 a 35 segons. En l'explosió de joia i crits (era el seu punt número 54) el protector bucal li va sortir de la boca i va anar en direcció a la banqueta rival. Intencionadament, segons els àrbitres en una primera impressió que va ser rectificada després de visionar l'acció a la pantalla. “Quan he sentit que havia de tornar, m'he hagut de calmar [per anotar el tir lliure addicional].”

En una nit a l'òpera per a DeMarcus, el protagonista qualificava de “ridícula” la desqualificació. “El món ha vist què passa de manera habitual. És obvi el que ha succeït [amb el protector]”, mostrant el seu enuig pel fet de sentir-se prejutjat sistemàticament pels àrbitres.

La jornada

Sixers - Pelicans

93 - 108

Hornets - Lakers

117 - 113

Raptors - Nets

116 - 104

Knicks - Pacers

118 - 111

Heat - Magic

130 - 136

Bucks - Cavs

108 - 114

Grizzlies - Celtics

109 - 112

Rockets - Spurs

100 - 102

Clippers - Nuggets

119 - 102

Warriors - Jazz

104 - 74

Kings - Blazers

126 - 121

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)