Eurolliga

bàsquet

Eurolliga

La ferida s'engrandeix

Derrota sagnant al Palau del Barça Lassa, que l'allunya encara més de les posicions de ‘play-off'

L'equip respon a l'exigència física de l'Olympiacòs, però Rice, l'únic recurs, falla en el tram final

La situació, ara sí, comença a fer pujada per al Barça Lassa en l'Eurolliga. Encara s'ha de disputar gairebé un terç de la fase regular, però l'equip ja està a dues victòries del vuitè i el pitjor de tot plegat, no té capacitat de generar a l'hora de la veritat, més enllà de Rice. Es va tornar a constatar ahir. Tot depenia d'ell i això té un risc perquè converteix l'equip en previsible, i el fa estar a expenses de la seva inspiració. Així va quedar clar en la darrera acció, en què la defensa de l'Olympiacòs ja l'esperava i el van ofegar. Ni tan sols va fer un tir en condicions.

La derrota és sagnant, ja que els del Pireu arribaven sense Spanoulis, lesionat, i perquè al Palau no es poden fer concessions si a fora s'és transparent. Semblava que tot anava sobre rodes (64-58, 36'), amb els de Bartzokas sabent anivellar l'exigència física del rival. Però l'equip no va tenir cintura en la recta final i a més, el va perjudicar una mala decisió arbitral. Van fer seguir una jugada després de tir de Printezis que era fora de temps i que va acabar amb rebot ofensiu grec i cistella de Lojeski (64-67, amb 35 segons per al final).

Intensitat

L'inici va ser ufanós a ulls de l'espectador. Per bé que l'equip grec veia anella gairebé en cada atac, els blaugrana responien a cop de triple. Papanikolaou tenia la missió d'enganxar-se a Rice, però el base havia arrencat amb determinació i els seus es van distanciar (15-9, 6'). A poc a poc, movent la banqueta, l'Olympiacòs va ajustar la defensa, apujant línies, i les dificultats per teixir els atacs van créixer. L'encert se'n va ressentir, si bé el treball de Dorsey en el rebot –en els dos costats de la pista– va ser valuós. És clar que el rival tampoc veia anella fàcilment, si bé va trobar en el de Green un canell a què aferrar-se. Dos triples seus seguits –un al límit de primer quart i un altre en l'arrencada del segon, en un 1x1– van igualar el resultat (20-20, 11').

El partit s'havia enfangat, però el Barça Lassa no hi va fer mala cara. S'hi va adaptar i, sobretot, va contenir el rebot a la seva anella perquè no hi hagués segones opcions. I, quan Tomic va tornar a la pista, els seus el van trobar i aquest cop, ni Milutinov el va frenar (7-0 de parcial i 33-27, 27'). En els últims cinc minuts del quart, l'Olympiacòs tan sols va fer un punt, de tir lliure. Aquesta dada, unida al desencert en el tir lliure dels del Pireu, motivava que el +4 de la mitja part semblés poc.

Descentrats

L'equip va tornar de vestidors tou, com si hagués optat per agafar-se un respir. I els grecs no ho perdonen (39-44, 24'). El rebot no es tancava com abans i hi havia pèrdues absurdes, i de tot, el rival n'havia fet sang un cop i un altre. A tot això, Doellman i Tomic ja tenien tres faltes i, quan es va corregir el problema de rebot tampoc es podia córrer perquè el balanç defensiu de l'Olympiacòs era impecable. Però l'equip va resistir com va poder, amb Rice i Koponen posant-hi els punts, i Dorsey l'activitat, i també trobant algun rèdit en atac.

La fórmula va funcionar i Bartzokas hi va afegir Renfroe per iniciar l'últim quart amb tres petits. Així Rice no s'havia de desgastar baixant la pilota. Però, tot i el +6 a 4:33 del final, l'equip grec no es va rendir i sustentant-se en els seus pilars (Printezis i Mantzaris), va anar retallant punt a punt fins a girar la truita quan faltaven menys de dos minuts per al final. Rice havia perdut la inspiració i, sense això, el Barça Lassa va quedar orfe, sense recursos.

3/9
tirs lliures
acumulava l'Olympiacòs a la mitja part (33,3%), quan acreditava un 74,5%. En els dos últims quarts, va fer 9/10.
0/4
tirs
de Rice, a més d'una pilota perduda en els darrers 4 minuts de partit. L'equip ho va notar.
30,4%
tirs de dos
del Barça en els dos primers quarts (7/23). La defensa li permetria anar al davant.
Com sempre, ells han fet una gran defensa. Ens ha costat moltíssim anotar, sobretot en el tram final
Petteri Koponen
Hem merescut guanyar, perquè els hem minimitzat molt l'anotació. A casa fan 79 punts de mitjana i n'han fet 67
Ioannis Sfairopoulos
Quan perds, sempre es poden fer les coses millors. Hi ha temps, però ens hem d'espavilar i guanyar a fora
Ante Tomic
Hem tingut la possibilitat de tancar el partit amb el +6, però hem pres males decisions i ells són un equip amb molta experiència
No hi ha cap dubte que el llençament de Printezis és fora de temps. Ha estat crucial. Però n'hem d'aprendre, d'avui
Georgios Bartzokas

Assistència a la baixa

Tot i la visita de l'Olympiacòs, un dels equips de més pedigrí de la competició, al Palau Blaugrana tan sols hi havia ahir 5..173 espectadors, la tercera assistència més baixa en l'Eurolliga del curs actual. Això sí, molt a prop de les més baixes, contra el Brose Bamberg (5.074, 4a jornada) i l'EA7 MIlà (4.911, 14a jornada). Ja sigui per la mala classificació de l'equip o per alguna altra raó, la veritat és que s'està lluny de les entrades que hi va haver contra el Madrid (7.013) i contra el Panathinaikòs (6.296), el dia de la tornada de Xavi Pascual. A casa, l'equip acredita un 5-3.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)