Eurolliga

Brandon Paul

Escorta Anadolou Efes

“Tinc un lloc a l'NBA; ja arribarà”

L'ex-Penya Brandon Paul va aterrar a l'Efes per substituir Cotton i la seva adaptació ha estat ràpida i efectiva

Tan sols ha disputat un partit a la lliga turca: “Vinc per créixer, és un lloc ideal”

Prefereixo créixer a l'Eurolliga a la D-League i seguir lluitant per jugar a l'NBA
L'Efes? Perquè és un club de referència a Europa, el tècnic em volia i encaixo a l'equip
Els Sixers tenen Henderson, Stuskas i Lawawu i volien potser un perfil diferent del meu

Brandon Paul (Gurneee, Illinois, 30/4/1991) va aterrar la temporada passada a la lliga ACB amb el Joventut on va defensar la samarreta verd-i-negra. A Badalona va demostrar el seu potencial ofensiu i aquest estiu va estar a punt de fer realitat el seu somni, que és jugar a l'NBA. Però els Sixers el van tallar i BP3 no ho va dubtar per tornar a Europa per jugar la màxima competició continental. La seva adaptació ha estat ràpida i, de moment, amb protagonisme a l'Eurolliga quasi sense jugar a la lliga turca.

Torna al Palau Blaugrana amb pressió perquè estan en la pugna per ser al ‘play-off'?
L'any passat, amb la Penya, no hi vaig tenir una bona actuació [va fer 2/8 tir de camp i 1 de valoració], però ara és una situació diferent. El Barça diuen que no està bé però tothom sap del potencial de l'equip i que si fa falta fitxarà per ser entre els vuit millors. Sabem que és un partit clau per a nosaltres i estem preparats per al repte.
Tot i que fa només un mes que és a Turquia només ha pogut jugar un partit a la lliga domèstica...
Sí, però ja sabia que era una cosa que podia passar. A la lliga turca hi ha d'haver obligatòriament sis jugadors turcs a l'acta i, per tant, només es poden inscriure sis estrangers. A la plantilla de l'Efes som vuit jugadors de fora i cada partit han de quedar dos jugadors fora de la llista. He arribat l'últim i volen esperar que estigui totalment integrat a l'equip. De moment vaig jugar contra el Galatasaray, però espero jugar més. A l'Eurolliga sí que estic tenint minuts.
Va ser una decepció no poder completar el seu somni de l'NBA quan els Sixers li van comunicar que no formaria part de la plantilla?
Òbviament . Vaig fer una bona lliga d'estiu i penso que puc jugar a l'NBA, penso que hi tinc lloc però potser ara no era el moment; ja arribarà. Ho seguiré intentant. Ara el camí que he agafat és continuar creixent fora dels Estats Units. No volia tornar a la D-League com ja havia fet amb els Canton Charge. La competició de l'Eurolliga és ideal per competir, per guanyar més intensitat i jugar contra els millors d'Europa. Segur que em farà créixer. Físicament estic recuperat de les operacions a les espatlles i estic amb confiança.
Perquè creu que no han confiat en vostè?
Els Sixers tenen una plantilla reformulada i amb cares noves. Segurament buscaven solidesa i jugadors que podien ser semblant a mi. En el perímetre hi ha Henderson, Stauskas i el rookie Lawawu-Cabarrot i potser buscaven un altre perfil diferent al meu.
A la lliga d'estiu va estar a un nivell alt amb estadístiques molt bones amb els Sixers, amb 10,7 punts i 3,7 rebots en poc més de 20 minuts?
Vaig fer una lliga d'estiu anant de menys a més. Vaig participar amb els Hornets primer però amb els Sixers ho vaig fer molt bé, encertat en atac però també amb molta solvència al darrere amb intensitat. No hi vull donar més voltes, simplement vull continuar creixent.
Per què ha acceptat l'oferta de l'Anadolu Efes?
Perquè és un club de referència a Europa, sé que puc tenir importància. Perasovic em coneix perquè em va veure jugar la temporada passada a l'ACB i sabia que podia encaixar en el seu equip. Tenia moltes ganes de formar part d'un equip competitiu com és l'Efes.
Quin rol té al seu nou equip?
És clar que l'any passat a la Penya tenia molt més protagonisme en atac. El meu estil de joc és el què és i no puc renunciar a com jugo encara que està clar que em jugo menys pilotes perquè hi ha una plantilla espectacular amb jugadors d'un nivell alt.
Coneixia la lliga turca? Què li sembla?
Està a un nivell molt alt. El fet de poder tenir molts jugadors estrangers fa que el nivell augmenti. El Banvit, per exemple, està a la zona alta tot i no ser un dels equips històrics, saben a què juguen i ho fan a un gran nivell amb una rotació més curta. Hi ha quatre equips d'Eurolliga cosa que no és casualitat fa que el nivell sigui molt alt.
A l'Eurolliga vostè ha jugat cinc partits fins ara. Quina valoració en fa?
El primer partit no el tinc en compte perquè tot just acabava d'aterrar i contra el Panathinaikòs no vaig tenir el dia però estic satisfet fins ara. M'he integrat molt ràpid a l'equip i pràcticament no he tingut temps per fer res més que entrenar.
El seu equip acaba de fitxar Kirk com a recanvi per cobrir la marxa d'Omic. És casualitat perquè el coneix de la seva etapa al Canton Charge, a l'equip de la lliga de desenvolupament dels Cavs?
Vam coincidir fa dues temporades amb d'altres jugadors que també han vingut al bàsquet europeu com Jordan Swing o Stephen Holt. Penso que és un jugador que ens pot aportar molt, amb molta capacitat per fer moltes coses.
Què li sembla Istanbul?
Estic tranquil tot i que quan vaig venir molta gent em preguntava sobre la situació que viu el país amb els atemptats. Estic centrat en el bàsquet i pràcticament vaig de l'apartament fins al pavelló i al revés.
Res a veure amb Badalona?
[Riu] Era un lloc ideal per mi, amb Barcelona al costat, amb bona temperatura i am b moltes coses per fer i per veure quan tenia una mica de temps lliure.
A l'Efes també va a entrenar-se amb un patí elèctric?
No, no, aquí és impossible.
Segueix l'actualitat del Joventut?
Si, el segueixo a través de les xarxes. Volia escapar-me a Badalona però em sembla que em serà impossible perquè vam arribar ahir amb el temps just i després del matx ja marxarem cap a Istanbul per descansar perquè la setmana vinent tenim doble partits. Estic segur però que algun dia tornaré a Badalona per veure gent de la Penya i també al Jordi Fernández. Va ser el meu tècnic als Canton Charge a la D-League, és amic meu i ara és als Nuggets.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)