Més bàsquet

bàsquet

lliga femenina

Coulibaly torna a Girona

Lliga Femenina. L'Spar Citylift Girona anuncia el seu fitxatge fins a final de temporada i ja podria debutar diumenge a Fontajau contra l'Al-Qázeres. El club no contempla donar cap baixa

L'Spar Citylift ja té la peça que necessitava per equilibrar la seva plantilla. Avui, ha fet públic el retorn de Mima Coulibaly pel que resta de temporada. La pivot encetarà així la segona etapa al club, després de militar-hi el curs passat. Més enllà de les xifres –remarcables les que va firmar a play-off (10,4 punts amb 60,6% en tirs, i 8,4 rebots en gairebé 28 minuts)–, la seva energia i fortalesa en la pintura van ser molt valuosos per a l'equip. I és això el que precisament es busca amb la seva arribada, un plus més de duresa interior per evitar concessions com els 19 rebots d'atac que li va agafar el Wasserburg el dimecres, a Alemanya. És cert també que Alminaite no hi era –va fer la roda d'escalfament, però encara no va reaparèixer– i Sofia Silva era l'única center.

Pals a les rodes

Coulibaly es troba a Girona des de dimecres al vespre, i demà ja farà la primera sessió amb el grup. Si no hi ha contratemps –tan sols falta el vistiplau de la FEB–, ja debutaria diumenge davant l'Al-Qázeres, a Fontajau. S'acaben així amb uns dies incerts, que van arribar a posar en dubte el seu fitxatge. I és que, si bé entre l'Spar Citylift i la jugadora hi havia acord des de feia temps, el Samsun Canik turc, club on ha disputat la primera part de curs i d'on volia marxar per la situació al país, ha anat posant traves per retenir-la. Va informar a la federació turca que tenia contracte vigent, quan l'havia acabat el 5 de gener. I, quan tot semblava destinat a resoldre's des de l'arbitratge de la FIBA, el Samsun Canik va cedir i va facilitar el transfer.

Si el seu debut al final és diumenge, jugarà tres partits de Lliga Femenina –els altres dos són a la pista de l'Araski i a casa, davant el Gran Canària– just abans de la copa, del 10 al 12 de febrer. Un altre tema és a l'Eurocopa. Segons la reglamentació FIBA, Coulibaly és extracomunitària i, per fer-li lloc, s'hauria de descartar Haley Peters o Ify Ibekwe. Per la tornada contra el Wasserburg la setmana que ve, Èric Surís tindrà la paraula.

Amb tot, el director esportiu, Pere Puig, no contempla donar cap baixa, ja que tant a Lliga Femenina com a la copa no existeix aquesta incompatibilitat, i hi podran participar totes alhora. A partir d'ara, Èric Surís tindrà una plantilla d'onze fitxes, amb molts arguments i també una altíssima capacitat física. Hi ha cinc elements que arriben almenys a 1,90m (Coulibaly, Silva, Peters, Spanou i Alminaite), i Ibekwe hi està molt a prop.

LA FRASE

Estem encantats que torni. Ens pot aportar agressivitat i, fins i tot, mala llet en el joc interior, cosa que ara no tenim
Pere Puig
DIRECTOR ESPORTIU SPAR CITYLIFT

CONDICIONANT

A Europa, entre Coulibaly, Ibekwe i Peters, Èric Surís està obligat a descartar-ne una
Mima Coulibaly
Djacoroni, Mali
31-5-1989 (27 anys)
Pivot
1,91 m
Passaport francès
Trajectòria
2006/07
Toulouse (NF1, FRA)
2007/08
Pleyber Christ (NF1, FRA)
2008/09
Landes (FRA)
Poznan (POL)
2009-11
Pleyber Christ (NF1 i LF2, FRA)
2011-13
Mondeville (FRA)
2013/14
Arras (FRA)
2014/15
Miskolc (HON)
2015/16
Spar Citylift Girona
2016/17
Samsun Canik (TUR)
Spar Citylift Girona
Eurocopa 2016/17
Punts
8,4
Tirs de 2
56,8% (21/37)
Tirs lliures
58,6% (17/29)
Rebots
5,9
Valoració
6,6
Minuts
19,3
Partits
7
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)