Eurolliga

Aire fresc

Eurolliga. Amb Tomic amb faltes, l'equip necessita Faverani i ell respon brillantment en el seu debut

Només ha completat un parell d'entrenaments i sembla que faci un grapat de setmanes que hagi arribat. No era difícil millorar Dorsey, però la seva estrena amb la samarreta del Barça Lassa va ser molt per sobre del que s'esperava. Tant és així que el seu impacte en el joc va ser definitiu per refer-se de fases de domini de l'Efes. “He vingut a sumar i no pas a restar. Confio a ajudar en el que pugui en cada partit i avui ha sortit tot perfecte”, deia el pivot. Com sempre en aquests casos, l'aparició d'un individu aliè a tota la pressió que engloba l'equip per la dinàmica negativa va suposar una alenada d'aire fresc, molt i molt agraïda.

De tot

Dues faltes molt prematures de Tomic van obligar-lo a aparèixer a l'escena abans del que estava previst (4-9, 5'). Dos minuts màgics, amb accions positives –un parell de rebots defensius, un bàsquet completant un pick and roll i un triple frontal–, el van carregar de confiança i van permetre els blaugrana tancar el primer parcial al davant, amb +6 en pista del brasiler.

Al segon quart, gairebé ni va aparèixer. Els turcs van apujar línies i era molt complicat connectar amb els pivots. I, quan va rebre, Dunston era infranquejable en el cos a cos al pal baix. Entre això i el desgast per l'exigència física –Bartzokas el va tenir sobre el parquet tant com va poder per no arriscar amb Tomic, per les faltes–, li va ser impossible mostrar-se tant com abans. Per això, quan va tornar a la pista en el tercer quart –també aviat perquè Tomic va cometre la tercera només començar-lo–, se'l notava fresc, descansat. Sòlid en la bona feina col·lectiva de tancar per fi el rebot en defensa, també va treure suc de les continuacions de bloqueig directe i va aixecar l'equip amb una acció decisiva: va perdre una pilota amb 40-45 facilitant un contracop al rival i el seu balanç defensiu li va permetre fer un tap a Granger. La jugada acabaria amb un triple de Doellman. Del -7 al -2, en segons. I a partir d'aquí, l'equip va créixer i dominar. Els darrers cinc minuts va veure'ls de la banqueta, donant el relleu a Tomic, que ahir no va trobar mai el seu lloc.

Primer quart (16-15)
Punts
7
Tirs de 2
2/2
Triples
1/2
Rebots
4
Faltes rebudes
1
Valoració
11
Minuts
5:29
Segon quart (17-19)
Punts
-
Tirs de 2
0/1
Rebots
1
Recuperacions
1
Pilotes perdudes
2
Faltes
1
Valoració
-2
Minuts
6:45
Tercer quart (30-19)
Punts
9
Tirs de dos
4/4
Triples
0/1
Tirs lliures
1/2
Rebots
3
Pilotes perdudes
1
Taps
1
Faltes rebudes
3
Valoració
12
Minuts
8:39
Últim quart (26-25)
Punts
2
Tirs de dos
1/2
Assistències
1
Valoració
2
Minuts
5:10
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)