Eurolliga

bàsquet

Eurolliga

Reenganxats al ‘play-off'

El Barça troba en el debutant Faverani (18 punts) i els triples de Koponen (6/8 triples) l'antídot per recuperar el somriure

Se situa a un triomf del vuitè lloc i guanya el 'basket-average' a l'Anadalu

La calma apareix al Palau Blaugrana. I la calma arriba des de Múrcia, d'on ha arribat Faverani, que desintoxicat de tot plegat va donar una nova dimensió a l'equip i, juntament amb la sang freda de Koponen (6/7 triples), va permetre al Barça sumar una victòria que el torna a enganxar en la lluita pel play-off guanyant el basket-average a un rival directe –havia perdut a Turquia 72-68–. Queda molt camí encara, però en aquest camí ningú trobarà a faltar Dorsey. Dimarts serà una altra història: a l'OAKA contra el Panathinaikòs de Xavi Pascual. El cap de setmana té descans ACB.

La posada en escena del partit feia pànic. La por escènica es va veure accentuada quan només s'havien jugat 1:26 minuts i Bartzokas ja va demanar el primer temps mort (2-7). Els blaugrana ja havien perdut dues pilotes i la remor a la graderia ja començava. Els nervis fruit de la pressió de no poder fallar van fer que en només cinc minuts s'haguessin perdut cinc pilotes, s'havia fet una falta en atac, s'havien perdut dos rebots defensius i Tomic s'havia carregat amb dues faltes. Això va permetre l'esperada entrada de Faverani, que de cop va tenir el debut somiat. Tot això en tres minuts que van permetre la reacció del Barça amb un 8-0 (14-11). Però no és una situació per llançar coets i en dos minuts es va tornar a diluir el bon joc sense continuïtat amb dos triples de Mutaf i de l'exjugador de Barça DeShaun, que van establir el màxim desavantatge del partit (16-23).

Però va aparèixer Koponen per anotar dos triples i tornar la igualtat (22-23). Els dos equips eren erràtics i es va entrar en una fase d'intercanvi de cistelles. El Barça va sobreviure gràcies a l'inusual encert en el triple. Els de Bartzokas van acabar el primer temps amb un 7/10 des de la línia de 6,75 metres, i van acabar amb més cistelles exteriors que tirs de dos (5/15). En arribar al descans tot estava obert (33-34).

Després de la represa es preveia que seria determinant. I en només un minut Tomic ja havia comès la tercera falta. La segona que feia en atac, en un bloqueig, i anava cap a la banqueta sense temps d'entrar al partit. A l'altre costat de la pista Brandon Paul demostrava la seva confiança i el seu talent amb un recital. Primer amb un 2+1 i un triple (33-40). I després va sumar dos triples més per enfilar-se fins als 12 punts seguits (3/3 triples). Hi va haver un moment que podia haver trencat el matx quan amb 40-45 Granger va robar la pilota i al contraatac va rebre el tap de Faverani. En el contraatac Doellman va fer un triple que donava vida (43-45).

Navarro dona aire

El partit agafava una nova dimensió. L'Efes continuava fallant tirs còmodes i el Barça trobava en Navarro el seu gran motor. Bartzokas l'havia aguantat tot i que no podia fer front defensivament a Paul i li va donar la raó. El capità blaugrana va fer un recital ofensiu amb set punts seguits (53-48). A ell s'hi va sumar el recital de Faverani per llançar els blaugrana per sobre dels 10 punts (62-51) amb 9 punts i 3 rebots en aquest període.

En el darrer quart el Barça estava llançat i l'Efes amb un sac de dubtes. I això ho van aprofitar els blaugrana, que semblava que trencaven el matx després d'un triple de Claver (70-55). I la feblesa blaugrana va aparèixer quan Brandon Paul va fer un recital ofensiu i va situar els seus a dos punts (80-78) a tres minuts del final després d'algunes males decisions de Rice. Però també era el dia de Koponen, que es va carregar l'equip a l'esquena per anotar dos triples decisius (acumulava 6/7 des de 6,75 metres) i rematar la feina amb un 9-0 final (89-78).

15/25
triples
va fer el Barça –7/10 al primer temps– i va tenir millor percentatge des de 6,75 metres (60%) que en tirs de dos (15/32), un 46%
0
punts
tenia Víctor Claver al descans, amb un -1 de valoració. En la segona part va acabar amb 15 punts i 19 de valoració

Futbol + fred = la pitjor entrada

Com era de preveure, el partit d'ahir al vespre va suposar la pitjor entrada del curs (3.389 espectadors). Hi va haver tres factors clau. El primer va ser que a la mateixa hora es jugava el partit entre el Barça de futbol i la Real Sociedad de la copa. El segon factor que va frenar l'afició va ser el fred que feia ahir a aquella hora al Palau (dos graus positius). I el tercer aspecte és la incertesa que ha generat l'equip, que passa un mal moment a l'Eurolliga. El partit el van presidir el directiu responsable de la secció Joan Bladé i els directius de la secció de bàsquet Ferran Butxaca, Pere Francitorra, Agustí Llorens, Sergi Piquet, Josep Santasusana i Xavi Gomis. No hi havia cap representant de l'Anadolu Efes. Els blaugrana tornaran a jugar la setmana vinent al Palau contra el Baskonia, que ja els va guanyar en la primera volta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)