NBA

La consagració de Marc

NBA. El pivot català reafirma el seu estatus i formarà part de l'equip de l'oest en l'All-Star del 19 de febrer, a Nova Orleans. Serà la seva tercera presència en la cita després de les de 2012 i 2015

L'endemà de batre el sostre anotador de la seva carrera –42 punts, contra els Raptors al FedEx Forum– Marc Gasol va rebre la confirmació que tornarà a disputar l'All-Star. Gràcies a les votacions dels tècnics, el pivot català, que farà 32 anys demà, serà un dels reserves a l'equip de la conferència oest en la cita que enguany se celebrarà a Nova Orleans el 19 de febrer. Per a ell, suposarà la tercera participació en el partit de les estrelles, després de ser-hi en les del 2012, a Orlando, i la del 2015, a Nova York, on va ser titular i va protagonitzar l'històric salt inicial juntament amb el seu germà Pau.

Excel·lència

Tal com està jugant aquest exercici, hauria estat molt sorprenent que Marc se n'hagués quedat fora, si bé la competència sempre és ferotge a l'oest.

Venint d'on venia –lesió greu al peu dret que el va tenir vuit mesos de baixa i li va fer perdre mitja temporada, a més dels Jocs de Rio–, té encara més mèrit que no tan sols hagi recuperat de seguida el nivell, sinó que l'hagi millorat. De fet, la insistència de David Fizdale, nou tècnic grizzlie, i la seva vocació il·limitada per créixer han afegit el triple a la seva bateria de recursos a prop del cèrcol. El resultat són unes xifres esplèndides, les millors en punts (20,6) i assistències (4,2) des que va aterrar a l'NBA. A més, ho amaneix amb un 39,5% en triples llançant-ne gairebé quatre per partit, 6,1 rebots i també 1,4 taps en 34,3 minuts. I, a banda d'això, està exercint de capità únic de la franquícia –així ho van decidir els seus companys al principi de curs–, liderant quan l'equip tenia més baixes (sobretot, Conley) i facilitant-li la consolidació a la zona de play-off. Són setens amb 27-20 i un coixí considerable respecte al novè, fet que fa pensar que no se'ls escaparà la setena presència consecutiva en la lluita pel títol.

Una nova era

L'elecció primer de tots els titulars –es trien a partir del vot popular (50%), jugadors (25%) i periodistes (25%)–, i ara la dels entrenadors pels reserves constaten que la competició es troba en ple relleu generacional. Per primer cop des que van arribar a l'NBA, el curs 2003/04, no hi seran ni Wade ni Melo Anthony i tampoc Lillard, Drummond ni Chris Paul, si bé en aquest últim cas, la raó principal ha estat la seva inoportuna lesió al dit polze. Pau Gasol també està de baixa –el van operar fa uns dies d'una fractura a la mà esquerra–, però en aquesta ocasió era molt difícil que fos triat, ja que als Spurs està sent dosificat per Gregg Popovich.

A banda d'haver-hi quatre debutants en la cita, el que crida l'atenció és que, dels 24 escollits, n'hi hagi tan sols tres que hagin disputat cinc o més edicions de l'All-Star. És el cas de LeBron (12), Durant (7) i Westbrook (5).

9
presències
en l'All-Star acumula la família Gasol, amb sis de Pau –2006 (Grizzlies); 2009, 2010 i 2011 (Lakers) i 2015 i 2016 (Bulls)– i els tres de Marc, sempre amb els Grizzlies.
4
jugadors
aportaran els Warriors. És el vuitè cop en la història que succeeix. Els últims van ser els Hawks, el 2015 (Horford, Millsap, Teague i Korver).
4
participants
en l'All-Star d'enguany han estat algun cop l'MVP del partit. LeBron i Westbrook, en dues ocasions; i Durant i Kyrie Irving, en una.
*OEST
Titulars
Stephen Curry
Warriors
James Harden
Rockets
Kawhi Leonard
Spurs
Kevin Durant
Warriors
Anthony Davis
Pelicans
Reserves
Russell Westbrook
Thunder
Klay Thompson
Warriors
Draymond Green
Warriors
Gordon Hayward *
Jazz
Marc Gasol
Grizzlies
DeMarcus Cousins
Kings
DeAndre Jordan *
Clippers
*EST
Titulars
Kyrie Irving
Cavaliers
Jimmy Butler
Bulls
DeMar DeRozan
Raptors
LeBron James
Cavaliers
Giannis Antetokounmpo *
Bucks
Reserves
Isaiah Thomas
Celtics
Kemba Walker *
Hornets
John Wall
Wizards
Kyle Lowry
Raptors
Paul George
Pacers
Kevin Love
Cavaliers
Paul Millsap
Hawks (*) - debutants a l'All Star
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)