Eurolliga

Bàsquet

Eurolliga

En profunda depressió

Nefasta actuació del Barça Lassa, que es desintegra a principis del tercer quart i cau de molt mala manera al Palau contra el Baskonia

L'afició se n'atipa i dedica mocadors i xiulets a l'equip i a la llotja

El Darussafaka va perdre a casa, però de res serveixen els comptes de la lletera si l'equip transita per la competició sense ànima, sense joc. En un dia clau per aferrar-se a les esperances del play-off, el Barça Lassa va fer figa. I, de mala manera, amb un rival, el Baskonia, que es plantava al Palau dubtant de tot, i amb una mala inèrcia per les últimes pallisses encaixades a Europa. Els de Bartzokas es van aguantar com van poder en la primera meitat, però quan el forat es va començar a obrir a principis del tercer quart, es van volatilitzar. Hi ha lesions i baixes, però quedaven encara massa minuts per llançar la tovallola. I l'afició va esclatar, xiulant i exhibint disconformitat amb un equip que sembla tenir ja poc recorregut en el torneig.

A peu canviat

Quan tot just s'havien disputat 4:18, Bartzokas ja es va veure forçat a sol·licitar temps mort (3-11). Amb 3 pèrdues i 1/7 en tirs –falta de mobilitat flagrant, amb i sense pilota en atac–, era evident que l'equip se sentia tens, potser massa responsabilitzat per la situació actual. Si bé no trobava la fluïdesa, sí que es va poder reenganxar al partit. Hi van ajudar el rebot d'atac i els rèdits que se'n treien, a través de triples, i dels tirs lliures. Amb tot, el Baskonia no perdia la iniciativa, gràcies al canell de Larkin i al dels seus pivots, en posicions obertes.

Amb Rice i Koponen capitalitzant els minuts en la creació, l'equip va ajustar la defensa i va incomodar el rival, que, sense l'encert de fora ni cap referència a dins, patia molt per veure anella. Precisament, els locals van incidir en aquest últim factor, buscant la superioritat de Faverani a la zona. I, durant alguna fase (poca), va trobar bona circulació i alguna cistella fàcil. Però els vitorians van donar entrada a Blazic, i la seva empenta en la primera línia va encomanar la resta. Al Barça Lassa li van reaparèixer tots els mals i li costava déu i ajuda teixir atacs amb cara i ulls. El moment d'inspiració individual de Vezenkov –va fer 10 punts en menys de tres minuts, amb dos triples– li va servir per agafar oxigen, però no pas per amagar els seus defectes. El rival va ensumar la debilitat i, amb Larkin fent i desfent al seu aire, va llançar una fuetada rere l'altra des de l'arc, havent mogut la pilota amb paciència, per anar cap als vestidors amb un -10, màxima diferència fins llavors (43-53).

Entregats

A Tomic, a qui es va veure frustrat en la recta final de segon quart –no podia entrar en joc i va cometre la segona falta, en atac–, li van xiular la tercera tot just tornar dels vestidors. Ni a ell ni a la resta els sortia res i van caure a la lona, desmuntats del tot. Ni el rebot a la seva anella podien assegurar. I en cada atac, el Baskonia sumava. I molts cops de tres en tres, amb triple o 2+1, aprofitant la caiguda blaugrana. Trencat, i després que el rival acabés accions amb esmaixades, l'equip va veure com la diferència se situava en -21 (53-74, 27'), i el Palau explotava. Mocadors i xiulets mirant a la llotja, demanant explicacions. L'escletxa encara es faria més gran un parell de minuts després (55-80) i, al final del tercer parcial, van ser uns quants els aficionats que van enfilar el camí cap a casa.

L'últim quart va ser insuls, amb l'equip desitjant que el suplici s'acabés. Qui ho va aprofitar va ser Diagné, que va saltar a la pista com si li anés la vida i va acabar enduent-se els pocs aplaudiments sentits al Palau ahir. La resta va ser per oblidar. O per constatar que l'equip està ensorrat. Al pou.

Tot ens afecta i, a vegades, ens fa llançar la tovallola, com avui. Però, em quedo amb l'esperit de lluita dels joves en els últims minuts
Georgios Bartzokas
Ara potser es veu tot negatiu, però fins que hi hagi possibilitats de disputar el ‘play-off', lluitarem fins al final. No ens rendirem
Hem recuperat la intensitat, sobretot en defensa, i això ens ha permès dominar un rival de tan nivell com el Barça
Sito Alonso
Ha estat una nit molt dura. Hem de jugar millor, amb més intensitat, però no estem preparats ara. Les lesions ens han tret química
És normal que l'afició s'expressi, i més en un club tan gran. Jo ja sabia que seria un any difícil. No tenia ni tinc por
8/29
tirs de dos
del Barça Lassa ahir (27,6%). Fins ara el mínim, havia estat a la pista de l'Olympiacòs, un 13/37 (35,1%).
14
minuts
de mitjana de Tomic en els tres darrers partits, condicionat per les faltes. Ha fet 2,7 punts, 7,3 rebots i 4 de valoració.
1-4
balanç
blaugrana durant el mes de gener, amb dues derrotes al Palau. L'única victòria va ser a casa, contra l'Anadolu Efes.
Aquest partit ens ha de servir de lliçó. No ens podem permetre abaixar els braços i oferir una imatge així