Eurolliga

Munford, l'escollit

Eurolliga. El Barça Lassa anuncia la contractació fins a final de temporada del base nord-americà, que arriba per cobrir la vacant del lesionat Renfroe

Mentre el Barça Lassa tornava de Kaunas en vol xàrter, ell tenia tot l'equipatge a punt per començar la seva primera experiència de professional, lluny dels Estats Units. Ahir al migdia, el club blaugrana anunciava l'acord per al que queda de curs amb Xavier Munford, un cop va haver superat la revisió mèdica. El base nord-americà (1,91 m, 1992) es va exercitar a la tarda sota la batuta de Bartzokas i ja podria debutar demà mateix, contra el Bilbao, si el tècnic ho considera oportú. El club va donar-lo d'alta abans del límit en la Lliga Endesa, en el lloc del lesionat Pau Ribas.

El fitxatge d'un director de joc s'havia convertit en prioritari per a la direcció esportiva des del moment en què a la lesió d'Oleson s'hi va afegir la de Renfroe, que haurà d'estar entre sis i vuit setmanes fora de les pistes per una lesió muscular al bessó esquerre. Cap dels dos serà a la copa. El fet d'haver alliberat una plaça d'extracomunitari fa uns dies amb la rescissió de Dorsey li ha permès en aquesta ocasió submergir-se en el mercat sense restriccions de passaport. I la recerca no ha estat tan feixuga. Amb la incorporació de Munford, el Barça Lassa reequilibra la plantilla i a priori es podrà descarregar de minuts Rice un altre cop. Peno ha complert, però tan sols ha disputat 5,5 minuts en els dos partits d'Eurolliga sense Renfroe, contra el Baskonia i a Kaunas. “Puc anotar i ser intens en defensa, pressionar els bases rivals perquè perdin la pilota. Vull, principalment, dotar d'energia l'equip”, va explicar als canals oficials del club el nou base, que ve del Greensboro Swarm, l'equip que està afiliat als Hornets en la D-League. A finals de novembre, va arribar a ser jugador de la setmana en la competició i fa pocs dies va firmar un triple doble (20 punts, 11 rebots i 10 assistències).

Els Grizzlies

Un cop acabada l'etapa universitària a Rhode Island, el base no va ser triat en el draft del 2014 i va encetar un periple en la D-League. Primer, amb Bakersfield Jam –en l'exercici passat va jugar l'All Star– i, des d'aquest curs, amb el Greensboro Swarm, ara penúltim de la conferència est (10-20).

Això sí, en la recta final del curs passat, els Grizzlies el van fitxar per cobrir, com ara el Barça Lassa, la baixa per lesions. Hi va disputar 18 partits, quatre dels quals de play-off. En la fase per al títol, va firmar 4,8 punts i 2,5 assistències en 22,3 minuts. No va coincidir amb Marc Gasol perquè el català llavors estava lesionat. Precisament, aquest pas per la franquícia de Memphis ha estat clau per concretar el fitxatge. “Volíem un jugador polivalent, que fos capaç d'adaptar-se amb eficàcia a les diferents necessitats de l'equip i ell va demostrar que ho sabia fer amb els Grizzlies”, va dir Rodrigo de la Fuente, mànager esportiu blaugrana, que hi va afegir: “Està acostumat a anotar amb fluïdesa, però també és bon passador. Ens ajudarà, segur.”

5
incorporacions
ha fet el Barça Lassa amb el curs ja iniciat: Jonathan Holmes –va acabar el contracte temporal al gener–, Alex Renfroe, Vitor Faverani, Moussa Diagne –retorn de la cessió al Montakit– i ara Xavier Munford.
19
jugadors
ha utilitzat Bartzokas en partit oficial aquest curs, si bé Wesley Sena i Pol Figueras ho van fer de forma testimonial. Munford serà el vintè.
Xavier Munford
Hillside, Nova Jersey, EUA
1-6-1992 (24 anys)
Base
1,91 m
Trajectòria
2010/11
Miami Dade (NJCAA)
2011/12
Iowa Western (NJCAA)
2012-14
Rhode Island (NCAA)
2014-16
Bakersfield (D-League)
Grizzlies (NBA)
2016/17
Greensboro (D-League)
FC Barcelona Lassa
D-League 2016/17
Punts
18,5
Tirs de 2
46,6% (150/322)
Triples
31,6% (43/136)
Tirs lliures
80,6% (125/155)
Rebots
4,8
Assistències
5,3
Recuperacions
1,1
Pilotes perdudes
3,6
Valoració
12,4
Minuts
36,7 Partits
30

Claver, dubte per al partit de demà

La participació de l'aler valencià en el partit de demà (12.30 h) al Palau contra el Bilbao és una incògnita. Víctor Claver va tenir una lumbàlgia aguda en el segon quart del partit a la pista del Zalgiris i ahir se li va començar a fer tractament. Que estigui a disposició de Bartzokas dependrà de la seva evolució. En tot cas, si no està bé, no se'l forçarà perquè és evident que la prioritat del Barça Lassa és el partit d'Eurolliga de la setmana que ve, contra el Galatasaray. El Bilbao arribarà amb tots els efectius, un cop Michael Eric s'ha reincorporat al treball.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)