Eurolliga

bàsquet

Eurolliga

Eviten la pitjor ratxa del segle XXI

A temps. El Barça no havia perdut mai cinc partits seguits en l'Eurolliga moderna

Sense objectius classificatoris a l'abast, el Barça necessita generar elements positius per acabar l'Eurolliga amb dignitat, i haver evitat la pitjor ratxa de la seva història en l'Eurolliga moderna (des de la temporada 2000/01) n'és un. En efecte, els blaugrana no havien encadenat mai cinc derrotes. De moment, s'ha evitat, i si no hi ha un daltabaix i l'equip es manté mínimament sòlid a casa, sembla complicat caure en aquest rècord negatiu en les set jornades que falten.

El Barça havia encadenat quatre derrotes només un cop, la temporada passada, a cavall de la primera fase (3) i l'inici del Top 16 (1). Mai més. Sèries de tres derrotes les havia acreditat sis vegades més, però la majoria en la intranscendent (aleshores) primera fase o en els exigents quarts de final.

L'EA7, el pitjor

Si el Barça hagués perdut ahir el partit i el basket average (89-75 al Palau) hauria estat avançat en la classificació per l'EA7, un equip que carrega amb el llast de tenir la sèrie negativa més àmplia d'aquest curs, amb deu derrotes consecutives entre les jornades 8 i 17. Rere seu, el Maccabi (6 desfetes), el Brose, Bamberg, el Galatasaray i l'Unics, tots amb cinc derrotes consecutives i la possibilitat que l'Unics encadeni la sisena si perd avui a la pista del Panathinaikòs.

2/18
tirs de camp
de l'EA7 entre el minut 16:28 (45-30) i el minut 30 (55-65). Van ser un tir de 2 i un triple, tots d'Abass.
10
derrotes
seguides lluny de la seva pista acumula l'EA7, el pitjor visitant. El segueixen el Galatasaray (9) i el Barça (8).
19
punts de Tomic
que igualen el seu sostre del curs en l'Eurolliga. Els havia fet justament contra l'EA7 al Palau.

114 dies després de Tel-Aviv

L'última victòria del Barça Lassa com a visitant datava del 2 de novembre, quan va batre el Maccabi a Tel-Aviv en la cinquena jornada. En aquell moment, amb 3-2 de balanç (que seria un 4-2 dies més tard un cop batut el Zalgiris al Palau) l'Eurolliga es veia amb moderat optimisme. La victòria d'ahir és tot just la cinquena en 17 partits, des d'aquell 4-2 esmentat. Ha passat més d'una volta (18 jornades d'un total de 30), més de tres mesos i mig, exactament 114 dies abans que l'equip blaugrana hagi tornat a batre un equip a domicili.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)