Eurolliga

Cobreixen l'expedient

El Barça Lassa supera un Unics que juga sense el màxim anotador de l'Eurolliga, Langford, gràcies a un gran tercer quart en la segona pitjor entrada del curs

La situació actual del Barça Lassa en l'Eurolliga no està despertant l'interès del seguidor. Ahir l'afició es va quedar a casa i el Palau Blaugrana va tenir la segona pitjor entrada del curs, amb 3.681 espectadors, només superada pel partit contra l'Anadalou Efes (3.389 espectadors). El duel ja tenia poc atractiu pel fet que el Barça està virtualment fora dels quarts i perquè l'Unics Kazan ha quedat matemàticament sense possibilitats i arribava després de set derrotes consecutives. A tot això, s'hi va afegir que el seu gran referent, el màxim anotador de l'Eurolliga, amb 22,3 punts de mitjana, Keith Langford, es va quedar vestit de carrer perquè el seu tècnic, Pashutin, no el va forçar amb vista a reservar-lo per a la lliga VTB, en què els russos són cinquens (12-7) a cinc victòries del líder, el CSKA. En la roda de premsa, el tècnic rus va dir que havia tingut un esquinç i no l'havia volgut forçar.

L'únic objectiu del Barça, més enllà de guanyar, era recuperar sensacions, i la realitat és que tampoc ho va aconseguir. Queden cinc jornades per acabar l'Eurolliga i els de Bartzokas es mantenen a tres victòries del vuitè lloc. A la vida, de miracles, n'hi ha pocs, i el Barça ja el va gastar dimecres en el futbol.

D'entrada, la sorpresa va ser l'encert imparable de Perperoglou, que va anotar set punts consecutius que van obrir forat en el marcador (12-5). L'Unics Kazan, però, va seguir en la seva línia de joc, sense precipitacions, amb atacs llargs i amb Quino Colom marcant el tempo. Bartzokas va treure Oleson perquè es convertís en l'ombra de l'ex-ACB en la direcció. L'andorrà va anotar dos triples, havia anotat vuit punts i ja havia repartit cinc assistències en el descans –té una mitjana de 5,5 en l'Eurolliga–. Els d'Evgeni Pashutin van empatar el matx (24-24) aprofitant les rotacions blaugrana i sobretot el desencert exterior dels de Bartzokas. Si contra el CSKA el Barça va començar amb una sèrie increïble de 0/17, ahir fins al minut 15 acumulava un 3/13 havent llançat els mateixos triples que tirs de dos (10/13). Però Koponen es va carregar l'equip a l'esquena, necessitats d'un referent, i va liderar un 7-0 que va retornar el domini als blaugrana (31-24). Els russos van tornar a aprofitar les dificultats d'anotació del Barça quan va entrar la segona unitat i va retallar la diferència (31-28). En el descans tot estava obert. Els blaugrana, que havien anotat 18 punts en els sis primers minuts (19-13), van reduir absolutament els percentatges de tir i van tenir dificultats per generar accions còmodes per posar contra les cordes un Unics Kazan limitat.

Tercer quart definitiu

La sortida del Barça Lassa va generar en el primer minut un cert malestar, perquè van aparèixer fantasmes coneguts de patiment i mal joc quan els russos es van avançar (38-41). Però va ser llavors quan, liderats per Víctor Claver, van fer un parcial de 9-0 que va obligar l'Unics Kazan a demanar temps mort (47-41). Els russos estaven desbordats, perquè, sense Langford, amb Latavius Williams de vacances sense ser intens i amb Clarke a la banqueta, els atacs anaven al límit de les possessions i acabaven llançant forçats. Això si podien llançar, perquè en aquest tercer quart els de Paschutin van perdre fins a vuit pilotes i la diferència es va disparar abans d'acabar el tercer quart (55-44).

En l'últim quart es va notar una baixada de tensió dels dos equips. Però el problema va ser que el Barça estava acabant amb males sensacions, i això va fer que Bartzokas, que no vol perdre ni un segon ni una sola oportunitat per reconstruir l'equip, tornés a posar el cinc titular a la pista. El Barça va complir amb l'expedient abans de viatjar a Madrid, on diumenge jugarà contra el Madrid en l'ACB un partit que podria servir per canviar la dinàmica. Una història diferent de la d'ahir contra l'Unics. Molt diferent.

Hem estat seriosos durant tres períodes. La defensa ha estat positiva. La victòria era important i dona crèdit als jugadors
Ha estat un partit dur. Hem sortit tous, però hem millorat. El tercer quart ha estat decisiu, no hem estat prou agressius
Evgeni Pashutin
No llançarem la tovallola. Mentre hi hagi possibilitats, continuarem lluitant per ser en els quarts de l'Eurolliga, que és el que desitgem
Georgios Bartzokas
12
jugadors
va utilitzar Bartzokas, repartint minuts, i cap va jugar més de 22 minuts. Navarro encara no ha tornat.
Hem d'anar pas a pas i no pensar en el futur, sinó a ser millor equip cada dia; a Madrid volem fer un pas més
Stratos Perperoglou
8
pèrdues
de pilota va acumular l'Unics Kazan (18 en tot el partit) en el tercer quart, quan es va trencar el partit.