ACB

bàsquet

lliga endesa

Desperta massa tard

Lliga Endesa. El Joventut domina la primera meitat (31-36), però paga un mal final de tercer quart (69-52) i, tot i remuntar (75-72), no té premi

Un dia més la Penya va tornar a competir, va arribar a dominar durant moltes fases un equip gran. Però també és cert que un dia més es va quedar a les portes com ja li va passar contra el Madrid, contra el València, contra el Baskonia, contra el Barça, contra el Gran Canària... És capaç de jugar a un nivell alt però acaba cedint al talent individual i el potencial dels rivals, d'altra banda cosa força lògica. Però a vegades per mala sort i d'altres per decisions equivocades la Penya no està podent guanyar partits que tindrien un valor incalculable.

Ahir a Màlaga va pagar un final de tercer quart desastrós en què va encaixar 34 punts i va acabar claudicant. Sí que és cert que aquest equip té orgull i quan estava enfonsat perdent de 17 punts –69-52, després d'un parcial de 18-2– va ser capaç d'aixecar-se, continuar treballant fins a posar-se a tres punts a vint segons del final (75-72). Però els verd-i-negres es van quedar sense premi perquè la reacció va arribar tard.

Sense Dimitrijevic

Els de Diego Ocampo van fer una mala sortida (8-0) però ràpidament es van tornar a posar dins el matx amb la intensitat aportada per Terry Smith des de la banqueta (12-8). El matx va ser igualat i la bona defensa verd-i-negra va mantenir el frec a frec en el marcador. Joan Plaza va fer moltes rotacions pensant en el partit d'Eurocopa de demà i llavors ho va aprofitar la Penya per obrir forat (31-36 en el descans).

Però la sortida de vestidors no va ser l'esperada. En només tres minuts l'Unicaja ja havia fet un parcial de 9-0 (40-36), la qual cosa va provocar el temps mort verd-i-negre i la fase d'igualtat es va mantenir fins al 51-50. Va ser llavors quan el talent individual dels malaguenys va ser letal. En atac però també en defensa, perquè físicament van provocar moltes pèrdues, atacs amb possessions esgotades i mals tirs. El partit semblava trencat (69-52) però l'orgull de la Penya va aparèixer per remuntar i quedar-se a un pas d'un partit històric que al final no va acabar sent.

Cap a Krasnodar

L'Unicaja va marxar ahir al vespre mateix cap a Krasnodar on arribarà aquest migdia i on demà juga el primer partit de la sèrie de semifinals al millor de tres enfrontaments contra el Lokomotiv Kuban. Havia eliminat el Bayern a Munic en el tercer partit i definitiu de quarts.

Hem pagat tres minuts fatídics en què ens han fet quinze cistelles de dos de vint intents, la majoria en segones opcions
Diego Ocampo
Em vull quedar amb el detall positiu de no haver-nos deixat anar després de veure'ns per sota; aquest és el camí
Sergi Vidal
18-2
parcial
que va encaixar la Penya: del 51-50, amb un triple de Sàbat, es va passar a un 69-52