ACB

No està tot perdut

Lliga Endesa. Les últimes actuacions animen l'ICL Manresa a no defallir en la lluita per la permanència, tot i necessitar una heroïcitat per assolir-la

Amb només nou partits al davant, l'ICL Manresa té la salvació a tres. El repte és majúscul –utòpic, si es té en compte el seu recorregut d'aquesta temporada (4-19)–, però a la capital del Bages encara ningú ha tirat la tovallola. “El dia que creguem que no és possible, es notarà. Sabem que és difícil, però fa dos anys, amb Pedro Martínez d'entrenador, també ho era, i ens en vam sortir, guanyant el Madrid a la seva pista, en l'última jornada”, recorda el director esportiu, Pere Romero. Com a prova, els resultats de la darrera jornada, en què els manresans van llimar una victòria als rivals directes, a priori contra tot pronòstic. Tots van perdre i ells es van imposar al Baskonia al Nou Congost.

Joc i defensa

Tot i que Romero subratlla que la millora ha arribat amb l'inici de la segona volta –“hem competit tots els partits, amb més o menys dificultats”–, aquest fet ha quedat més palès que mai en els dos últims duels, resolts amb 1-1, per la derrota in extremis, fa dues setmanes a Andorra. Al Principat es va intuir una solidificació col·lectiva, que va agafar més cos diumenge passat. Aspectes com ara el rebot –l'arribada de Xavi Rey ha injectat un plus a l'equip–, la minimització d'errors i pèrdues que originessin punts fàcils als rivals i la continuïtat en l'esforç defensiu. Tot plegat li ha permès també jugar a la cursa i reforçar l'ofensiva, i evitar tant com fos possible el cinc per cinc. “Potser ara estem recollint fruits a la bona línia de treball que hem tingut durant l'any. I és que, venint de victòria o derrota, l'equip ha estat en tot moment exemplar en el treball diari, haguéssim guanyat o perdut durant el cap de setmana. Esperem que aquests dos últims partits ens donin una mica de confiança per salvar-nos a la pista”.

Però a l'ICL no li serà fàcil recuperar tot el terreny perdut perquè els rivals poden anar sumant –el Divina Joventut, el que ara marca el tall (7-16), ha de jugar encara contra el Betis (7-15) i el Rio Natura (6-17), per exemple– i perquè el calendari propi és terrible. En els últims nou partits, se les haurà contra cinc equips de play-off, i té només quatre partits a casa amb dos d'altíssima exigència (el València i el Madrid). “Qualsevol partit és difícil per a nosaltres; som els últims. Tenim present el calendari, però la victòria contra el Baskonia ens demostra que les coses poden canviar. Ara, però, només pensem en el Gran Canària”, exposava Pere Romero, que va eludir valorar si, després de les queixes públiques, han millorat els arbitratges: “Després d'allò, vam decidir que no en parlaríem més. Vam expressar-ho educadament en el seu moment i no ho tornarem a fer per evitar agafar-nos a això com a excusa si no ho fem bé d'aquí al final”.

42,8%
en triples
de l'ICL en els dos últims partits. En els primers vint, acreditava 30,45%, el segon pitjor darrere del Saragossa.
El calendari és difícil, però si no hi creguéssim hauríem tancat les portes. En la segona volta, no recordo cap partit on no hàgim competit
Pere Romero
DIRECTOR ESPORTIU ICL MANRESA
Jor. 25
Herbalife - ICL Manresa
Jor. 26
ICL Manresa - Montakit
Jor. 27
Unicaja - ICL Manresa
Jor. 28
ICL Manresa - València
Jor. 29
Estudiantes - ICL Manresa
Jor. 30
ICL Manresa - Madrid
Jor. 31
Descansa
Jor. 32
Divina Jov. - ICL Manresa
Jor. 33
ICL Manresa - Saragossa
Jor. 34
Iberostar - ICL Manresa
33,5
rebots
dels del Bages en els dos últims duels, per 29,5 dels rivals (MoraBanc i Baskonia). L'ICL encara és el segon pitjor en l'apartat.
8:20
ha anat
per darrere en el marcador els dos darrers partits, sobre un total de 80 minuts. A Andorra, va perdre tot i anar-hi 2:20.
[Arbitratges] No en parlarem més en l'àmbit públic per no agafar-nos-hi com a excusa si no ho fem bé d'aquí al final
Pere Romero
DIRECTOR ESPORTIU ICL MANRESA
Hàgim guanyat o perdut, el treball de l'equip el dilluns o el dimarts ha estat sempre exemplar. Esperem haver rebut ara més confiança
Pere Romero
DIRECTOR ESPORTIU ICL MANRESA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)