ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

La Penya continua viva

Lliga Endesa. L'Ajuntament fa un pas decisiu per a la viabilitat del Joventut perquè li comprarà les instal·lacions de Mas Ram a canvi d'entrar en el consell d'administració

Jordi Villacampa podrà plegar de president del Joventut i marxar en pau. Després d'uns anys amb l'aigua al coll i de l'anunci del president que liquidaria el club si no es tancaven diferents acords econòmics que contribuïssin a eixugar el deute acumulat per l'entitat, de 10,6 milions d'euros, ahir va arribar la tercera pota, la que dóna viabilitat plena al club, gràcies a una decisió de l'ajuntament de Badalona.

Superats els esculls d'Hisenda i de les entitats bancàries, amb les quals el club ha refinançat el deute, quedava per resoldre l'acord amb el consistori per assegurar la supervivència. Tot i que les negociacions han fet pujada durant una bona part del camí, les dues parts van anunciar ahir un pacte que garanteix la continuïtat de la Penya i que permetrà al seu president i a la resta del consell d'administració plegar d'aquí a unes setmanes sense deixar l'entitat ni tan sols al caire de l'abisme.

Acord, a falta de preu

Finalment, i tot i que fa només uns dies el govern municipal va assegurar que la compra s'entreveia “difícil”, l'Ajuntament de Badalona adquirirà la instal·lació esportiva del Mas Ram, on la Penya té el 95% de les accions. Amb aquesta compra el club ingressarà els diners que encara necessita per fer quadrar els comptes. El preu final es tancarà durant els propers dies, ja que el govern municipal de Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA preveu elevar l'acord, amb els números fets, al ple del 28 de març. Una taxació encarregada per la Penya situa el preu en 2,6 milions d'euros. L'Ajuntament ha de rebre un segon encàrrec fet a la Diputació de Barcelona per acabar de concretar la injecció econòmica. Després, el consistori esdevindrà el nou propietari d'una instal·lació que, entre altres serveis, disposa de pistes de tennis i pàdel i una piscina descoberta.

El calendari on es fixaran els propers passos a fer també s'ha de tancar durant els pròxims dies. L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater (Guanyem Badalona en Comú), es va mostrar ahir confiada que en el ple municipal l'Ajuntament estarà en condicions de presentar “el full de ruta” que seguiran. Sabater també va voler posar l'accent en la idea que el pacte amb la Penya “és un acord de ciutat”. Fins i tot s'hi ha sumat ICV-EUiA, l'únic grup de l'executiu municipal que era reticent a la compra del Mas Ram. La regidora d'Esports, María Gallardo, representant dels ecosocialistes, va ser present en l'acte d'ahir en què les dues parts van anunciar la bona sintonia.

L'Ajuntament, al consell

A banda de l'adquisició de la instal·lació esportiva, l'acord també implica una relació més estable i fluïda. L'Ajuntament s'integrarà en el consell d'administració de la Penya, i s'augura que això farà que l'activitat de l'entitat esportiva tingui “un retorn social major que l'actual”.

El document que aprovarà el ple a final de mes, molt probablement amb el suport de tots els grups polítics, incorporarà també l'acord que ja existia entre les dues parts referents a l'IBI que la Penya pagava per fer ús del Palau Olímpic. L'entitat ja està exempta d'abonar aquest import i tampoc no haurà de sufragar els prop de 2 milions que deu al consistori, per rebuts impagats. L'Ajuntament de Badalona no pot condonar aquest deute, però recorrerà a la fórmula del patrocini per anar-lo descomptant.

És un acord que ha d'anar més enllà dels colors polítics. Per això el portarem al ple, per validar-lo
Dolors Sabater
La Penya s'ho mereix. El dia d'avui és un punt d'inflexió. El futur està molt encarrilat, és viable
Jordi Villacampa
2,6
milions
és el valor de Mas Ram, segons la taxació feta per la Penya. El preu definitiu sortirà d'un ple.
10,6
milions
és el deute del club, que serà reduït refinançant-ne una part i venent Mas Ram.

Juanan Morales rellevarà Villacampa

D'exjugador a exjugador. Juanan Morales serà el substitut de Jordi Villacampa com a president del Joventut. És un nom de consens, ben vist per totes les parts i ja treballa al club com a conseller responsable de l'àrea esportiva des l'agost del 2013. Morales (Bilbao, 1969) va jugar amb la Penya entre el 1987 (encara com a júnior) i el 1995 i, per tant, va ser company de Villacampa en l'etapa més brillant de la història del club, que conté una copa Korac (1989/90), dues lligues (1990/91 i 91/92) i l'Eurolliga (1993/94).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)