NBA

En l'últim sospir

NBA. James Harden dóna la victòria als de Houston amb una jugada personal de cistella a cistella a falta de sis segons per acabar el partit. La seva candidatura a l'MVP puja, mentre que la de Westbrook, irreconeixible en la derrota dels Thunder contra els Warriors, baixa

Els Rockets (49-22) han aconseguit guanyar en l'últim sospir (125-124) contra els Nuggets (33-37), gràcies a una magistral jugada de James Harden (39 punts, 7 rebots, 11 assistències). A falta de sis segons per acabar el partit, el base nord-americà ha capturat un rebot a camp propi i, com si fos un velocista professional, ha creuat la pista, de cistella a cistella, sortejant rivals i anotant els dos punts decisius que han donat la victòria als de Houston per la mínima. "M'he sentit com Usain Bolt", ha comentat Harden en un to bromista després d'un gran partit en què cap dels dos equips ha decebut.

En la lluita per l'MVP, Harden guanya ventatja a Westbrook, un altre dels grans candidats, que ha estat irreconeixible en el duel d'aquesta matinada. Els Thunder (40-30) han caigut derrotats a casa (95-111) contra els Warriors (56-14) i Westbrook (15 punts, 8 rebots, 7 assistències) ha acreditat la seva segona anotació més baixa de la temporada. Kevin Durant, encara lesionat, no s'ha volgut perdre cap detall del partit des de la banqueta. A falta de dotze jornades, els Warriors han recuperat les bones sensacions i ja tenen un avantatge de tres victòries en la pugna pel lideratge amb els Spurs (53-16).

Toc d'atenció

Després de les tensions generades arran de que els Cavaliers i els Warriors donessin descans a les seves estrelles durant dos partits que tenien cobertura nacional, l'NBA ha advertit que a partir d'ara podrien haver-hi sancions significatives si els equips no comuniquen el descans dels seus jugadors amb temps, perquè aquestes decisions afecten a l'interès de l'aficionat i al negoci i la reputació de l'NBA. Lebron James ha avivat el debat dient que: "El descans és necessari, el meu objectiu no és jugar tots els partits, sinó guanyar el títol." D'altra banda, Mike D'Antoni, tècnic dels Rockets, va opinar fa uns mesos que no estava d'acord amb els descansos: "És dur pensar que un noi viatja tres hores per veure el seu ídol i no ho pot fer perquè aquest no juga. Sóc conscient de que cada entrenador decideix el millor per al seu equip, però l'NBA ha de tenir una opinió sobre aquest assumpte i donar una solució."