Eurolliga

Radiografia d'un fracàs

Història negativa. Des de la creació de l'Eurolliga, la d'aquesta temporada és, de molt, la pitjor interpretació del FC Barcelona Lassa

El Barça Lassa va quedar definitivament exclòs de la cursa per ser entre els vuit millors equips sense jugar. Pel resultat de tercers, com els mediocres, un final d'acord amb el que ha estat la seva temporada a Europa, la pitjor en l'Eurolliga moderna.

Per demèrits propis i per mèrits dels rivals, els blaugrana s'han vist superats per la dreta, per l'esquerra i per sobre del cèrcol. Amb tres jornades per disputar-se, no ha estat capaç de guanyar cap dels nou partits que ha jugat contra els cinc primers classificats (Madrid, CSKA, Olympiacòs, Fenerbahçe i Baskonia), només ha superat en els dos enfrontaments els cuers (Unics i EA7 Milà) i contra la resta ha esgarrapat l'average particular al Panathinaikòs (+9), l'Anadolu (+7) i el Zalgiris (+2). La qüestió que l'ha ofegat nit rere nit ha estat l'ofensiva, una escomesa resolta a raó de 71,6 punts la peça i que ha estat el pitjor atac, també en punts per possessió, de la competició.

En perspectiva

L'anotació de mínims amb la qual l'equip ha maldat per fer camí és igualment el sostre negatiu del club des de la temporada 2000/01, quan va començar l'Eurolliga actual. Fins ara ho eren els 74,3 punts de la 2007/08, la temporada en què Xavi Pascual va substituir Dusko Ivanovic (destituït) hores abans d'arrencar el Top 16. Aleshores el Barça va aconseguir classificar-se per al play-off, un format que des que és vigent l'entitat sempre havia jugat.

Una altra dada que il·lustra l'exercici és el fet que Georgios Bartzokas ha donat minuts a fins a 18 jugadors diferents, més que cap altre equip –amb 17 hi ha el Darussafaka i el Maccabi i amb 13, el Madrid i el Zalgiris–. I més que cap altre Barça, que fins aquesta temporada no havia superat mai els 15; el mínim eren els 12 jugadors utilitzats en el primer equip campió (2002/03) i en el de la temporada 2006/07. Només Rice, Tomic i Vezenkov han jugat els 27 partits, i en algun moment o altre han tingut pista fins a set jugadors nord-americans (Rice, Renfroe, Munford, Oleson, Doellman, Holmes i Dorsey).

0-9
és el balanç
del Barça contra els cinc primers classificats després de perdre a Madrid i pendent de jugar encara contra el Fenerbahçe.
2
equips
dels 15 als quals s'ha enfrontat, els cuers (Unics i EA7 Milà), són els únics que ha derrotat en dues ocasions. Podria afegir-hi el Maccabi.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)