ACB

bàsquet

barça

El model rep més reforços

El Barça presenta Nacho Rodríguez com a nou mànager de gestió. Raventós no continuarà, Flores farà d'assessor i es buscarà un director de ‘scouting'

El madrileny perd credibilitat i força en les decisions

El Barça va fer ahir una roda de premsa sorpresa en què va anunciar que reforça l'estructura de la secció de bàsquet. L'acte va servir per fer la presentació del fitxatge de Nacho Rodríguez, que va ser jugador blaugrana durant sis temporades. Arriba per donar suport a un Rodrigo de la Fuente que perd força en les grans decisions. De fet, fa dos mesos va demanar ajuda i es va sondejar Kiko Martín, exmembre de la federació espanyola, però al final el club va frenar l'operació. L'arribada de Rodríguez ha de revitalitzar la secció i traurà pes a De la Fuente, que, durant l'acte, no va ser a la taula, sinó assegut a primera fila.

Nacho Rodríguez ha estat escollit abans que José Luis Galilea, amb qui el club també es va reunir, en la cursa per trobar el nou mànager de gestió de la secció de bàsquet. Galilea, habitual a la llotja, fa de scout de l'NBA i té relació amb els actuals dirigents blaugrana perquè va ser el president de l'Associació de Veterans del Barça. Ara la presideix l'exjugador Perico Ansa. En l'acte d'ahir també es va anunciar que Manolo Flores, fins ara responsable de les penyes del Barça dins l'anomenat Consell del Palau, passarà a ser assessor esportiu. Qui també guanya importància és Pere Capdevila, responsable del bàsquet formatiu, que en principi hauria de guanyar pes en les decisions.

Canvia de feina Josep Maria Raventós –també en l'acte– que serà recol·locat i farà una altra tasca dins el club. La seva feina en l'handbol, l'hoquei i el futbol sala l'assumeix Xavi O'Callaghan. En l'acte hi havia també a primera fila el capità, Juan Carlos Navarro. Els últims anys, l'entrada d'exjugadors al club ha augmentat, i no només en el bàsquet.

Quants exjugadors hi ha?

En l'esport de la cistella hi ha Roberto Dueñas (a la Masia), Manolo Flores (assessor esportiu), Rodrigo de la Fuente (director esportiu), Nacho Rodríguez (mànager de gestió), Nacho Solozábal (responsable escola de bàsquet), Pere Capdevila (responsable bàsquet formatiu), Jaka Lakovic (tècnic ajudant del Barça B) i Lubos Barton (tècnic ajudant al cadet B).

Del PSOE al Barça

El nou mànager de gestió de la secció de bàsquet va coincidir amb Albert Soler en l'època que l'andalús era secretari general de l'esport de la Junta d'Andalusia i Soler, el secretari d'estat per a l'Esport, tots dos amb el govern del PSOE. Per tant, ja es coneixien. Nacho Rodríguez, quan se li va acabar la feina, va passar després a fer altres feines, com ara comentar partits per Movistar i dirigir dos campus amb l'empresa Improve Basketball, que és d'Aíto García Reneses –ara és a San Antonio veient els entrenaments dels Spurs– i que gestionen Ferran Márquez (exresponsable de comunicació) i Joan Tallada.

Llaneza no en sap res

Un altre dels càrrecs que es va anunciar de nova creació és el de responsable de scouting. Segons es va explicar, ha de ser una persona que domini des de la categoria infantil fins a l'NBA, ha de conèixer els sous que hi ha i saber amb qui parlar per fer operacions. En aquest sentit, va aparèixer el nom de Juan Llaneza, persona més que qualificada, amb passat al Barça i exdirector esportiu a Sevilla i Alacant, entre d'altres. Llaneza, però, ahir no havia rebut cap trucada. I, és més, va haver de parlar amb els Spurs, la franquícia amb la qual està treballant, per desmentir-ho i evitar problemes.

EL MODEL

El que ha estat un fracàs és que ens hagin fet fora de l'Eurolliga, no el model de la secció
Albert Soler

FUTUR DE NAVARRO

Vull ajudar Juan Carlos Navarro en aquesta etapa, serà una persona molt important el curs vinent
Nacho Rodríguez

TEMA BARTZOKAS

M'he d'asseure amb Bartzokas abans de prendre decisions. Hem de crear una mentalitat guanyadora
Nacho Rodríguez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)