Eurolliga

laiqa palau

jugadora de bàsquet

Laia Palau dirà adeu a l'elit al juny

Eurolliga. L'europeu amb Espanya serà l'últim torneig en l'alta competició i després medita anar a Austràlia

L'estiu passat, a la tornada dels Jocs de Rio amb la plata al coll, ja va insinuar, en una entrevista concedida a aquest diari, que l'actual podria ser el seu últim curs al màxim nivell. I ahir Laia Palau (1979) va fer-ho oficial, en declaracions a Efe. La base barcelonina deixarà el bàsquet d'elit a final de juny, quan s'hagi acabat l'exercici. Fins llavors, la base barcelonina té dos reptes al davant: la final a quatre de l'Eurolliga amb el Praga de mitjan abril i l'europeu del juny amb la selecció espanyola i que es farà precisament a la República Txeca.

A l'espera de poder ampliar-lo més en els propers mesos, Palau té ara un palmarès privilegiat. Ha estat capaç de guanyar tots els títols possibles, llevat de les medalles d'or olímpiques i mundials, en l'actualitat inabastables ja que els Estats Units es troben en un estadi superior. Si ha de triar un moment, es queda amb un de molt recent: “El més gran que m'ha passat en la vida és la plata en els Jocs Olímpics. No s'havia fet mai, i només es va perdre un partit, contra les americanes.” La catalana admet que tenia molts dubtes sobre si jugar o no amb Espanya un altre cop aquest estiu, però que entre tots l'han acabat convencent: “La veritat és que tenia molts dubtes. Però, per part de la federació, de l'equip tècnic i de les companyes, he rebut trucades en tot moment per continuar.” I va afegir: “Aquest equip [la selecció espanyola actual] és el millor en el qual he jugat mai.”

Als seus 37 anys, continua sent cabdal per al Praga, amb 5,2 punts, 7,5 assistències –la millor destacada del torneig– i 3,4 rebots, en 32 minuts en l'Eurolliga. A partir de la tardor, la seva idea és anar a Austràlia a jugar per disfrutar, sense pressió.

LA REFLEXIÓ

“Em retiro ara, però amb la idea de competir fins al final al màxim, com sempre”
*Clubs
2 Eurolligues
Ros Casares i Praga
1 supercopa d'Europa
Praga
6 Lligues Femenines
Ros Casares (5) i UB Barça (1)
4 copes
Ros Casares
4 supercopes
Ros Casares
3 lligues txeques
Praga
1 lliga polonesa
Polkowice
1 copa polonesa
Polkowice
*Seleccions
Jocs Olímpics
1 Plata (2016)
Mundial
1 Plata (2014) i 1 bronze (2010)
Europeu
1 Or (2013), 1 Plata (2007) i 4 bronzes (2003, 2005, 2009 i 2015)
Jocs Mediterranis
1 bronze (2001)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)