Eurocopa

Més que un títol en joc

Eurocopa. El València i l'Unicaja disputaran avui (20.30 h) l'assalt definitiu de la final, que també catapultarà el campió a l'Eurolliga

Ja no hi ha xarxa ni cap altra oportunitat per al perdedor. La Fonteta serà escenari avui (20.30 h, Teledeporte) de l'últim capítol de l'Eurocopa d'aquest exercici, el que decidirà quin equip s'endú el títol. El València i l'Unicaja s'ho jugaran a una carta, amb l'afegitó de rebre un premi majúscul com és el passaport cap a l'Eurolliga de la temporada que ve. Tots dos tenien aquesta fita, la de tornar a l'elit europea, entre cella i cella quan va començar el curs.

Si bé parlar de favoritismes és sempre agosarat, el bagatge dels taronja com a locals entre l'Eurocopa i la Lliga Endesa s'ha de tenir present. Acredita 23-2, i les dues derrotes van ser a l'octubre (Madrid i Hapoel Jerusalem). Ja són 22 victòries seguides i avui tot el seu públic donarà un plus –s'han convocat els aficionats a la Fonteta dues hores abans del salt inicial– a la recerca del quart títol en la competició. Per al partit d'avui, Pedro Martínez recuperarà Diot, baixa en el darrer mes i mig per culpa d'una fasciïtis plantar. “Ja s'ha entrenat amb el grup i el considero alta; una altra cosa són els minuts que jugui perquè ara no té ritme de competició”, va dir el preparador, molt taxatiu quan se li va preguntar sobre l'estat de Sastre, que arrossega un cop del segon partit, a Màlaga: “Dels que estan tocats, com que no som de plorar, no en diem res perquè jugaran.”

Pell de xai

Les paraules del tècnic català són en clara al·lusió al seu homòleg a Màlaga. I és que Joan Plaza va descartar Musli –l'esquinç de turmell li ha impedit participar fins ara en la final– i va afirmar que Nedovic arribarà “molt just” a causa d'un cop al bessó, si bé tots dos podrien acabar jugant. L'Unicaja, que s'ha plantat a la final trencant el factor pista en les dues sèries anteriors (Bayern i Lokomotiv Kuban), està intentant traspassar la pressió al València per neguitejar-lo. En cas de triomf, alçaria el segon títol europeu de la seva història. El primer, la Korac (2001), va guanyar-lo a fora, a la pista de l'Hemofarm serbi.

L'Unicaja aprofita que els arbitratges són més permissius que en l'ACB, però hem d'adaptar-nos i donar el màxim
Pedro Martínez
Al nostre millor nivell, podem competir contra qui sigui. Espero que no tinguem ansietat ni por de l'ambient
Joan Plaza

La Lliga Endesa, l'altra carta

L'Eurolliga 2017/18 tindrà confirmats aquest vespre quatre equips de la Lliga Endesa, el que guanyi el títol i els tres amb llicència A (el Madrid, el Barça Lassa i el Baskonia). N'hi podria haver encara un altre perquè, des d'aquesta temporada, l'ACB reparteix un bitllet directe per al millor classificat després del play-off, sense comptar-hi els tres amb plaça garantida. I en aquest sentit, la lluita serà ferotge perquè la compressió a la taula és molt gran. Això sí, si el que obté aquest premi coincideix amb el campió de l'Eurocopa –és a dir, o bé el València o l'Unicaja–, l'Eurolliga es reservaria aquesta plaça per atorgar una wild card, que molt probablement aniria a parar a un club turc. El curs passat, va ser per al Darussafaka.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)