FEB

Bàsquet

Lliga femenina

Falten arguments a la cita

L'Spar Citylift Girona acaba atropellat per l'Avenida amb la recepta de sempre: una defensa inigualable

L'Uni treu profit de les defenses zonals però troba a faltar el triple i el rebot de qualitat

Dissabte, ‘match ball' a Fontajau, com ara fa un any

No és invencible, l'Avenida. De fet, és un equip tan previsible com difícil de contrarestar perquè la seva dinàmica guanyadora fa que no es desconnecti mai, que no deixi de creure mai en el que fa. Per posar-lo en problemes, l'Spar Citylift Girona ho va provar amb defenses zonals, i no es pot dir que no donessin resultat. Però s'hi havien de sumar més elements. I justament van fallar els que l'han assistit tota la temporada: el rebot (sobretot en els primers 15 minuts) i el triple.

Aixecar el cap

El pitjor del partit no és el resultat, prou contundent, sinó l'efecte que pugui tenir. L'Uni va estar més lluny de l'equip d'Ortega en el partit de lliga regular a Fontajau. Però queden només dos dies per aixecar el cap –cares molt abatudes– i buscar nous recursos tàctics, perquè l'efecte sorpresa dels d'ahir ha passat. I que les tiradores apuntin millor.

L'Uni va sortir endollat, concentradíssim, immune als primers errors i a la falta ràpida de Coulibaly (1'), compensada de seguida per les dues de De Souza (4'). Surís va sortir amb defensa zonal però va anar canviant tot sovint. Vist els dubtes que aconseguia generar, Ortega va fer descansar Sílvia Domínguez, a més de De Souza per faltes, però va haver de fer tornar la catalana a la pista i a demanar un temps mort quan Ibekwe marcava la diferència (9-14, 8'). La nigeriana, però, es va fer mal al genoll dret en una transició i va marxar al vestidor. Domínguez i Gil van ajustar el resultat des del tir lliure (13-14).

L'Uni va saber superar un primer moment d'ofec. Sense Ibekwe, ahir imprescindible, va encaixar un 14-2 tancat per un triple de Domínguez (23-16, 15'). A més, per primer cop en els enfrontaments d'aquesta temporada, l'Uni perdia el rebot (17 a 13) i, sobretot, patia pel defensiu (7 d'atac de l'Avenida i el defensiu de l'Uni no era de qualitat). Però va tornar Ibekwe i, malgrat el descans de Jordana, Peters tornava a sumar des del pal baix (des de lluny, no hi havia manera, ni ella ni Leo), es trobava alguna vegada Coulibaly (sense De Souza i amb la brasilera en pista) i el parcial canviava de mans (2-10 i 25-26) i Ortega no aconseguia que el seu equip ataqués amb comoditat les zones i vivia d'alguna pèrdua gironina de més (11 a la mitja part). L'Uni flotava el triple de Givens però un de frontal de Milovanovic sí que entrava i en l'últim atac local (10 segons) les gironines cedien un bàsquet llastimós quan tenien una falta per gastar (30-28).

Atropellades

Se sabia que l'Avenida collaria tornant del vestidor. Enganxós al màxim i usant les mans sense manies, va col·lapsar l'Uni. Milovanovic estava imparable i un triple d'Elonu (39-30) feia parar el partit a Surís. Ni la tercera falta de De Souza havia reduït l'agressivitat de les locals. Tot valia per no concedir un bàsquet fàcil, un rebot còmode, una transició ràpida (4 punts de l'Uni en 5 minuts i 46-32). Ja se sap, fes 30 faltes que te'n xiularan 20. I en el cinc contra cinc, sense triple gironí, era molt fàcil blindar la pintura.

Milovanovic i Elonu es van anar engrandint més i més (52-36, 28') mentre la transició d'Ibekwe era gairebé l'únic recurs de l'Uni en atac. Tot, sense que l'Avenida se'n sortís del tot bé contra la zona. Era igual, ho compensava al darrere. En l'últim quart, l'Avenida es va passejar. Tampoc calia esgotar-se, pensant en dissabte.

11/37
Tirs de camp
de l'Avenida en la primera meitat (5/24 tret de Milovanovic, amb 6/13). L'Uni, força millor (12/29).
25
pèrdues de l'Spar,
a només una del màxim del curs contra l'Avenida, les 26 del partit de segona volta de fase regular.
23
punts
dels 25 de l'Avenida en el tercer quart van venir d'Elonu (13) i Milovanovic (10), les dues quatres d'Ortega.

El dia de Milovanovic i Elonu

Ja havien fet mal en el partit de primera volta a Fontajau (25 punts Elonu i 21 Milovanovic) però ahir totes dues van ser la cara killer de l'Avenida. La balcànica, sobretot, quan l'equip estava encallat en la primera meitat (14 punts), dividint la zona des del pal mig. Rebent més o menys per la mateixa zona, Elonu es va convertir en decisiva a partir del tercer quart (no havia anotat en la primera meitat), sense que ningú les pogués aturar. Per descomptat, els 30 punts de l'alera pivot sèrbia són el seu sostre personal en competició FEB, com també el 35 de valoració. Les seves marques anteriors eren de 21 (contra l'Spar) i també 21 de valoració, contra el Gran Canària.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)