FEB

bàsquet

lliga femenina

El repte es multiplica

L'últim equip que va guanyar a Salamanca en competició FEB va ser l'Spar Citylift Girona, en la final del 2015. Aquest curs només hi ha vençut el Nadejda

Dissabte va caure l'únic rival que l'Uni no havia pogut derrotar

L'Spar Citylift Girona ho ha tornat a fer i obligarà el Perfumerías Avenida a carregar amb tota la pressió i tota l'ansietat d'un tercer partit per revalidar el títol de Lliga Femenina. De moment, li ha frustrat la celebració del títol en el seu partit número 1.000 –comptant totes les competicions– des que l'equip castellà va pujar a la màxima categoria.

L'Avenida sempre és el favorit en el món FEB. Té més potencial econòmic i una plantilla en consonància. Tindrà 3.000 seguidors i pressionarà fins al límit l'equip gironí, i també Germán Morales i Susana Gómez, els dos àrbitres. Ahir el club ja va posar a la venda entrades a meitat de preu per garantir que serà ple, vist que dimecres passat quedava algun seient buit. Però, sobretot, ja no hi ha murs insalvables per a l'Uni, que dissabte va vèncer l'únic equip que aquesta temporada se li havia resistit.

Novament amb tot en contra, l'Uni té alguns elements per pensar en positiu, ja sigui Ibekwe, Coulibaly, Alminaite, el partit rodó que encara ha de fer Leo Rodríguez contra el seu exequip, l'últim partit de Noe Jordana, el sentit col·lectiu i la concentració exhibits dissabte, les vint assistències –feia 12 anys que un equip no en repartia tantes en una final– o els problemes de l'Avenida per atacar una defensa zonal, que ja es van posar de manifest en el primer partit de la final i que es van incrementar en el segon, quan Alminaite i els seus braços inacabables van col·lapsar la zona del pal mitjà per on s'havia escapat el partit de Salamanca.

Dos anys d'imbatibilitat

Allà, a Würzburg, l'Avenida s'hi sent protegit. En competició FEB, no hi ha guanyat ningú des que l'Uni hi va vèncer el 18 d'abril del 2015, en el primer partit de la final. Són dos anys sencers d'imbatibilitat que es resumeixen així: 16-0 (13-0 en fase regular i 3-0 en play-off) la temporada passada, i 16-0 (1-0 en supercopa, 13-0 en fase regular i 2-0 en play-off) aquest curs. De fet, aquesta temporada només un equip ha guanyat a Salamanca, el Nadejda, que –casualitat– dirigia Roberto Íñiguez, el tècnic que hi va guanyar amb l'Uni fa dos anys. A Salamanca, hi han perdut, entre d'altres, el Iekaterinburg i el Fenerbahçe.

20
assistències
no es veien en una final des del 2005, quan el Ros Casares en va aconseguir 25 en un partit contra l'UB Barça.
38
de valoració
d'Ibekwe és la més alta en una final des del 2001, quan Longin (UB Barça) va obtenir 43 punts i Shannon Johnson (Ros), 39.
32-0
és el balanç
de l'Avenida com a local els dos últims cursos en competicions FEB. A més, 7-1 en l'Eurolliga 2016/17.

El júnior es classifica per al campionat d'Espanya

El Citylift GEiEG UniGirona serà a Galícia per disputar el campionat d'Espanya júnior a partir de diumenge vinent (fins al dissabte 13), amb el Torrelavega (primer de Cantàbria), el Presentación de Granada (segon d'Andalusia) i el Campus Promete (primer de la Rioja) com a rivals, i debutarà diumenge (14 h) contra el Granada. En el grup de les gironines (E), només el primer accedeix a vuitens.

L'equip que dirigeix Carles Surís es va classificar guanyant el Barça CBS (46-51) després d'un important treball mental per superar el cop moral de la derrota en semifinals contra l'Almeda. Molt lluitador, concentrat en el rebot i minimitzant les pèrdues respecte a dissabte, l'equip gironí va resoldre el matx en el tram final pel caràcter i el talent d'un parell de jugadores i per la feina col·lectiva al llarg de tot el matx.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)