NBA

Torna el verd

NBA. Els Celtics superen els Wizards en el setè partit i jugaran la primera final de l'est des del 2012. Olynyk, clau

CELTICS 115 (4) WIZARDS 105 (3)

BOSTON CELTICS:Johnson, Crowder (14), Horford (15), Thomas (29), Bradley (9) –cinc–; Brown (9), Olynyk (26), Smart (13), Rozier i Young. 31/53 de 2, 11/26 triples (3 Thomas, 2 Horford, Olynyk i Smart i 1 Bradley i Brown), 20/25 tirs lliures, 31 rebots (6 Horford i Smart) i 27 assistències (12 Thomas).WASHINGTON WIZARDS:Morris (18), Porter Jr. (20), Gortat (6), Wall (18), Beal (38) –cinc–; Smith, Oubre Jr., Mahinmi, Satoransky, McClellan i Bogdanovic (5). 26/51 de 2, 10/29 triples (5 Beal, 3 Morris i 1 Wall i Bogdanovic), 23/29 tirs lliures, 43 rebots (11 Gortat) i 18 assistències (11 Wall).PARCIALS:27-23, 26-32 (53-55); 32-24 (85-79) i 30-26 (115-105).

Des que els Celtics van arrencar la seva regeneració l'estiu del 2013 –Brad Stevens va substituir Doc Rivers a la banqueta i es van fer molts canvis en el roster–, l'equip no ha fet més que créixer. De moment ja es troba en la final de l'est, a la qual no arribava des de feia cinc anys. Això sí, li ha costat Déu i ajuda tombar la resistència d'un rival que ha claudicat quan als seus pals de paller ja no els quedava gasolina al dipòsit. Entre Wall i Beal han descansat 17 minuts en els últims dos partits.

La segona unitat

La tendència enguany entre tots dos –10 victòries locals abans del setè partit– atribuïa als Celtics la condició de favorit. Però, els de Washington no van ser cap caramel. Ben al contrari. De fet, en la meitat del tercer parcial, manaven (64-70, 31').

A partir d'aquí, els problemes se'ls van anar acumulant, als Wizards. No els arribava aportació de banqueta –cap punt en tota la segona part–; Wall, molt fatigat, no va anotar en els últims 19 minuts de partit (0/11 tirs) i, per postres, els Celtics mostraven inspiració des de l'arc. En els dos últims quarts, 8/13 en triples. Era d'esperar, en aquest sentit, la incidència d'Isaiah Thomas en el joc verd. El que no era tan previsible era que Olynyk excel·lís com ho va fer –14 dels seus 26 punts en l'últim quart, i acabant amb 10/14 tirs– o que Smart, a banda del treball impagable al darrere, n'aportés 13. I el rival va acabar cedint irremeiablement, orfe de recursos i energia.

LA DADA

48-5
diferència
de punts arribats de la banqueta dels Celtics i els Wizards en el partit definitiu.

Contra els Cavs, des d'avui

Els Celtics tan sols hauran disposat de 48 hores de descans, abans d'iniciar la final de l'est contra LeBron i companyia. El primer assalt ja es disputarà aquesta matinada (2.30 h). Com a mínim, els verds no s'hauran hagut de desplaçar perquè disposen també del factor pista, en haver acabat primers de la conferència. Els favorits, indiscutibles, però, són els Cavs, pels precedents en la fase regular (3-1) i perquè han resolt amb gran autoritat les dues sèries anteriors.