FEB

Ibekwe i Coulibaly, tampoc

Bàsquet. Lliga Femenina. Pendent de tancar la renovació d'Èric Surís i de fer oficial l'arribada de Nádia Colhado, l'Spar Citylift va assumint que fer cau i net serà inevitable

La lliga turca, en què gairebé tots els equips tenen un potencial econòmic superior al de l'Spar Citylift Girona, és el destí més probable d'Ify Ibekwe, que ha respost negativament a l'oferta de renovació que li havia fet el club gironí. Ella i Leo Rodríguez són les dues que, de moment, han refusat la proposta, però no les úniques que no continuaran. Tampoc ho faran Mima Coulibaly, que ha fet saber al club –ella personalment, i també mitjançant el seu agent– que marxarà –en aquest cas no s'ha arribat ni a negociar–, ni Artemis Spanou, que molt probablement seguirà el camí d'Ibekwe cap a Turquia. En aquest cas, però, el club també tenia assumit que l'etapa de la jugadora grega a Girona havia arribat al final i tampoc li havia fet una oferta ferma. Això sí, Spanou marxarà deixant una empremta excel·lent tant des del punt de vista professional com personal.

Renovació a fons

Pendents de tancar les renovacions de Rosó Buch, Helena Oma i Kristina Alminaite –no hi hauria d'haver grans entrebancs, però no estan tancades–, el club assumeix que afronta la reconstrucció més gran de les últimes temporades, no tant per la quantitat de novetats (però també) com pel pes qualitatiu de les que no continuen. Sense Jordana, Ibekwe i Coulibaly l'equip es queda sense base, alera i pivot de referència, tres jugadores de característiques molt marcades que dibuixaven unes prioritats de joc a la pista i que probablement hauran de canviar de manera de jugar perquè les figures polivalents en les posicions de 3 i 4 (Ibekwe i Peters) no hi seran i una base pura de la solvència de Jordana és tan escassa que el seu preu acaba sent prohibitiu.

Surís i Colhado, a punt

Mentre continua treballant per renovar els suports econòmics institucionals i privats, en l'àmbit esportiu el primer anunci que hauria de fer el club en bona lògica és el de la continuïtat d'Èric Surís, que s'espera per a les pròximes hores.

També està pendent de fer-se oficial el fitxatge de Nádia Colhado, a la pràctica la substituta de Mima Coulibaly. La pivot brasilera està jugant la WNBA amb les Indiana Fever, un equip que difícilment lluitarà pel play-off. Si això es confirmés, la cara positiva és que les Fever acaben la fase regular el 2 de setembre i Colhado podria fer gairebé tota la pretemporada amb l'equip. Fins ara, la brasilera ha tingut un paper testimonial (12 minuts en dos partits durant la pretemporada i un minut en els tres partits de fase regular). La jugadora té una clàusula per alliberar-se del contracte amb l'Uni si fos escollida en el draft de la lliga de Corea del Sud, però la poca presència que està tenint en la WNBA no juga a favor seu.

3
jugadores
de la plantilla 2016/17 podrien repetir la temporada vinent: Rosó Buch, Oma i Alminaite.
43
CIUDAD MOLINA BASKET:
Prieto, Arce (13), Perea (3), Sánchez (13) i De Carlos; Pérez (1), Villalón (3), Alcantud (3), Pellicer, Landeras (1), Llinares (3) i García (3). 5/23 de 2, 8/30 de 3 (3 Sánchez i 1 Alcantud, Arce, Perea, Llinares i García), 9/15 tirs lliures, 30 rebots (6 Sánchez) 6 assistències (2 Llinares) i 18 de valoració (11 Arce)
62
CITYLIFT GEiEG UNI GIRONA:
Soler (7), Casals (2), Guillamet (2), Cissé (12) i Condom (2); Baus (2), Ibáñez (6), Gómez (3), Moya (15), Quer (8), Mariné (3) i Sabater. 27/67 de 2, 2/10 de 3 (Soler i Mariné), 2/11 tirs lliures, 50 rebots (10 Cissé), 13 assistències i 62 de valoració (16 Quer)
PARCIALS:
1-19, 11-18 (12-37), 12-14 (24-51), 19-11 (43-62)

A vuitens de l'estatal cadet i guardant forces

El Citylift GEiEG Uni Girona ja és a vuitens de final del campionat d'Espanya cadet i avui es jugarà el primer lloc del grup C –i un rival teòricament més accessible a vuitens– contra el Celta, l'altre equip de nivell del grup. Ahir el Molina de Segura no va ser rival. Ja perdia 1-21 quan va anotar el primer bàsquet en joc (un triple) i mai no va plantar cara en el joc interior (més bàsquets i més tirs de tres que de dos). Amb el partit més que resolt a la mitja part (12-37), Dalmau Puig va repartir minuts (ningú va arribar als 22) pensant en el partit d'avui i en la recuperació d'algunes jugadores amb molèsties.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)