ACB

Calma efímera o convulsió

Lliga Endesa. Allargar la temporada és obligat tant per al Barça com per al València, que es juguen (18 h, #0) l’accés a la semifinal en quaranta minuts

El FC Barcelona Lassa i el València juguen aquesta tarda (18 h, #0) una final especial, de premi menor per al vencedor i repercussions de pronòstic greu per al perdedor. Amb un triomf per cap en la sèrie, folgadament i a casa en tots dos casos, gestionar els mals moments del partit serà cabdal en la definició del resultat. Sense inspiracions, sense rebot i sense activitat defensiva no hi haurà possibilitats de triomf, però en un sentit o altre tot haurà de passar pel sedàs de l’emotivitat que acompanyarà els quaranta minuts que donaran accés a la semifinal del play-off –que en aquest cas començaria dimarts vinent.

L’interrogant des del punt de vista blaugrana és conegut de fa mesos i els dos primers partits de l’eliminatòria l’han tornat a constatar: serà capaç l’equip de jugar amb criteri, determinació i continuïtat en territori hostil? Va fer-ho dijous gràcies a l’excel·lent i inesperada resposta de la segona unitat, encapçalada per Alex Renfroe –la seva verticalitat ofensiva no estava prevista en el pla defensiu taronja– i Marcus Eriksson. Que les rotacions augmentin la velocitat de pas de l’equip és necessari per competir a la Fonteta, tant com ho serà el fet que abans els pals de paller de l’equip hagin deixat petjada.

+14
de diferencial
dijous per al Barça entre assistències (19), recuperacions (6) i pilotes perdudes (11). En el primer partit, -3 (13-4-20).
46
punts
dels 91 del segon partit aportats pels homes de banqueta, amb Renfroe (16), Vezenkov (13) i Eriksson (12) decisius.
46%
en triples
del Barça en el 91-79 del Palau, 12/26 amb set jugadors anotant-ne. A la Fonteta (83-61) l’equip va signar un 5/20 (25%).

Diagné no està descartat

Georgios Bartzokas no sabrà fins a aquesta mateixa tarda abans del partit si podrà comptar amb Moussa Diagné, que dijous en l’últim quart va haver de deixar el partit amb molèsties a la cama dreta. El pivot va notar que alguna cosa no anava bé en una lluita per un rebot ofensiu, a 6:16 del final amb 77-65 al marcador. Si no juga, Claver haurà de ser la segona rotació del tècnic en la posició de cinc. A banda del jugador senegalès, també s’han desplaçat a València els lesionats Navarro, Ribas i Doellman.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)