FCBQ

Objectiu assolit

Copa Catalunya femenina (permanència). Les banyolines aconsegueixen la salvació en un final agònic

bencriada 57 sese 55

BENCRIADA:N. Trabal (7), Llagostera (1), Cantero (5), Thió (6) i Compte (6) –cinc inicial–; Gallegos, Ribas, Ferreiro (7), Valero, H. Trabal (14), Serrinat, Duch (11). 6 triples: 3 H. Trabal, 1 Duch, 1 Compte, 1 Ferreiro. 11/18 en tirs lliures. 18 faltes.SESE:Santiago, Cuní (4), Vega (4), Rueda (16) i Rivera (11) –cinc inicial–; Ortí, Altieri (2), Rodríguez (6), Barceló (11), Barral, Rosell (1). 2 triples: Rueda i Rivera. 13/15 en tirs lliures. 20 faltes personals.PARCIALS:16-13, 10-18, 19-14 i 12-10.

Salvació. Però amb molt patiment. El Bencriada no va fallar en el tercer i decisiu partit de l’eliminatòria de permanència i jugarà un any més a copa Catalunya. Les de Sandra Ventura van superar el SESE en un final agònic i en un partit ple de tensió i emoció.

El partit va ser força igualat i tens, amb molts nervis de les unes i les altres, conscients del que hi havia en joc. Les barcelonines, d’inici, plantejaven l’enfrontament amb defenses alternatives (individual i zona 3-2) davant un Bencriada intens i concentrat, que aplicava la seva zona press 1-2-1-1 després de cistella. Les visitants van provar defenses combinades en el segon quart per descentrar les banyolines, que sempre van anar al davant fins al darrer minut del segon quart. Un parcial de 0-5, amb cistella en l’últim segon de Rivera des de mig camp, va tancar un marcador al descans obert i incert (26-31).

A la represa, totes dues banquetes van mantenir el mateix plantejament defensiu, amb molta cura per part de les locals dels triples i la línia exterior rival. El perímetre i Cuní van ser les obsessions de Ventura respecte a un SESE que es va posar al davant (52-55) a un minut i mig del final, en el darrer quart. Va ser quan el Bencriada van insistir en el joc interior, on tenia avantatge, obtenint faltes i tirs lliures fins a empatar a 55. A pocs segons del final va ser la jove Maria Ferreiro la que va decidir amb la cistella decisiva. Ja en la darrer acció visitant, H. Trabal va ser capaç de robar la pilota i l’eufòria va esclatar.