ACB

Decisions sense sorpreses

Lliga Endesa. El Barça rescindeix el contracte de Bartzokas, que tenia signat un segon any amb un altre d’opcional, i dona tot el poder a Nacho Rodríguez relegant Rodrigo de la Fuente

Una de les veritats que es van dir ahir a la sala de premsa del Palau Blaugrana la va dir Albert Soler: “La decisió no és d’avui, ja fa quatre mesos que vam veure que la secció prenia un rumb equivocat.” Ho va veure el club, ho van veure els jugadors i ho van certificar els resultats. La sentència a Bartzokas era més que evident des de feia dies i el seu adeu era vox populi. Una de les sorpreses de la roda de premsa va ser quan es va dir que ahir a la tarda negociarien amb el seu representant la rescissió del seu contracte, una posició de poca força si es vol intentar evitar pagar sencer el contracte, tenint en compte que ja ho has dit públicament abans. Però, més enllà dels detalls, la realitat és que Bartzokas ja és història i amb ell també marxa el seu ajudant i persona de confiança, Christos Pappas. S’ha de veure què passa amb el també ajudant Pino Grdovic, amic personal de De la Fuente. El tècnic ajudant Josep Maria Berrocal té contracte i és home de club. Això sí, el capítol Bartzokas no es va acabar ahir a la sala de premsa del Palau. Hi ha un detallet important: què dirà sobre tot això Bartzokas?

Uns pugen, uns baixen

El que també tothom esperava tard o d’hora era l’altre moviment que va fer la secció. El club ha donat tot el poder del bàsquet a Nacho Rodríguez. Fa només tres mesos, quan va arribar, havien dit que ell seria el responsable de la gestió i que Rodrigo de la Fuente seria el mànager esportiu. Des d’ahir ja no. A De la Fuente li han de buscar ara una feina i, de moment, passa a formar part de l’equip de treball al costat de Juan Llaneza –responsable de scouting i mà dreta de Nacho–, Manolo Flores i Pere Capdevila –responsable de bàsquet formatiu–. Els quatre membres de l’equip de Nacho Rodríguez estaven asseguts a primera fila davant d’ell a la sala de premsa del Palau. Ara el dubte és saber com acabarà De la Fuente. El que és segur és que el seu futur no queda aquí. Sense poders i amb dos anys més de contracte signat, la seva sortida és qüestió de dies. El Barça li ha fet arribar una proposta a la baixa, econòmicament parlant, adaptada a la seva nova responsabilitat.

Qui serà el nou tècnic?

I un cop decidit que Bartzokas no serà el tècnic del Barça del curs vinent, ara toca decidir qui serà el relleu. Jasikevicius és l’aposta de l’entitat perquè agrada a l’afició, coneix l’entitat i té el caràcter que enganxa al Palau. Però no està clar. A hores d’ara està jugant la final de la lliga lituana. Qui ja està eliminat i sembla que té oferta del Maccabi Tel-Aviv és David Blatt, però no està descartat com a opció. Dels tècnics estatals, Sito Alonso, que està renovat a Vitòria, i Pedro Martínez semblen també alternatives. El tècnic del València, tot i arribar a les tres finals del curs, podria ser rellevat per Txus Vidorreta. Curiosament si l’ara tècnic de l’Iberostar Tenerife acaba a la Fonteta Sant Lluís es podria emportar el base Rodrigo San Miguel per cobrir la més que probable arribada de Guillem Vives a la disciplina del Barça.

LES REACCIONS

La temporada ha estat decebedora i els objectius no s’han complert, lamentem la imatge de l’equip durant el curs
Joan Bladé
Quan venia als entrenaments no sabia si l’equip havia guanyat o perdut, es necessita molta més exigència en un club com el Barça
La persona que ha de liderar com a tècnic el projecte del Barça ha de tenir unes altres característiques
Nacho Rodríguez
En alguns moments l’aficionat hauria preferit que juguessin els júniors i no els del primer equip
Albert Soler

Navarro seguirà al Barça però...

L’ara capità del Barça continuarà el curs vinent al club però no està decicit en quin rol. El que falta definir ara, però, és quin paper tindrà la Bomba. Nacho Rodríguez va ser molt explícit sense dir què ha de fer Navarro el curs vinent: “Una persona que des dels set anys fins ara, que en té 37, és al Barça es mereix continuar, estem en converses amb ell des de fa dies i tant ell com nosaltres tenim clar que la idea és que estigui al Barça, veurem com acaben les converses”. El que no va especificar era fent què. “El nou tècnic que vingui suposo que alguna cosa tindrà a dir”, va dir Nacho Rodríguez, que hi va afegir que la decisió “no estarà lligada en cap cas al fet de si a l’estiu va o no amb la selecció espanyola” al pròxim europeu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)