FCBQ

Bàsquet

Arriba l’acta digital

Canvis. La federació catalana i l’ACB signen un acord per posar-la en marxa, com a prova pilot, el curs que ve

Salt qualitatiu des del punt de vista tecnològic per al bàsquet català. Ahir la federació catalana i l’ACB van signar, a la sala d’actes de la FCBQ, l’acord de col·laboració per a l’ús de la nova acta digital, amb la presència dels seus presidents, Joan Fa i Francesc Roca, respectivament. Roca va viatjar just després a Madrid per reunir-se amb els clubs de la Lliga Endesa i preparar l’assemblea de la setmana que ve.

Treball conjunt

L’acta digital, que fa ja una dècada que s’utilitza en la Lliga Endesa, és una aplicació per a dispositius mòbils que permet la recopilació de dades d’un partit de bàsquet en temps real. La federació catalana i l’ACB han treballat de manera coordinada i han presentat un model propi que facilitarà molt la feina als auxiliars de taula. “Això suposa un gran creixement per a la catalana. Ens permet posar-nos a un alt nivell, no tan sols a Espanya sinó a Europa”, destacava Joan Fa.

L’entesa permetrà usar l’acta digital en les competicions catalanes i les dades ajudaran a estudiar l’evolució de cada categoria, a obtenir coneixement amb una anàlisi del joc molt més eficient. De cara a la temporada que ve, es començarà a aplicar, com a prova pilot, en categories preferent i de copa Catalunya. En les següents, i de forma progressiva, es preveu que s’apliqui també a la resta de campionats de Catalunya, territorial i de promoció. “La nostra acta digital havia quedat obsoleta i la seva visió [de la FCBQ] ens ha servit per desenvolupar-la millor. Ha estat molt fàcil poder coordinar-nos i treballar”, va explicar Roca. Aquest és un projecte pioner a tot l’Estat espanyol.

L’acta digital és una eina molt potent per captar estadístiques i obtenir coneixement amb una anàlisi més eficient
Francesc Roca
Hem dedicat molt d’esforç a poder treballar junts en aquest projecte i adaptar-lo a les nostres necessitats
Joan Fa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)