NBA

Els Globetrotters del segle XXI

Durant ha estat la peça que els faltava als Warriors per ser un equip campió que es diverteix i fa divertir, dels més ofensius de tots els temps, sense pivot pur i donant espectacle

Va ser criticat per haver deixat Oklahoma, però el temps li ha donat la raó: volia ser campió

L’estiu passat el nom propi va ser el de Kevin Durant. L’estrella dels Thunder abandonava Oklahoma. Moltes franquícies van intentar fitxar-lo perquè sabien que era un fet diferencial. Davant la sorpresa de molts, va escollir els Warriors. L’aposta era clara: guanyar l’anell. I KD no ha decebut. Ha assumit la responsabilitat quan l’equip l’ha necessitat, ha fet una temporada impecable i, tot i perdre’s uns quants partits per lesió, quan havia d’estar bé no ha fallat. Durant aconsegueix així el somni de guanyar l’anell, i ho ha fet amb la mateixa edat (28 anys) que Michael Jordan quan va guanyar el seu primer títol, i el mateix dia (12 de juny). Jordan, que encara avui dia és qui ven més vambes als Estats Units, amb 110 milions de dòlars de guanys, va assolir després més títols. Kevin Durant va pel camí de fer el mateix. I ho pot fer donant espectacle, perquè els Warriors fan un joc divertit, ofensiu, sense pivot i donant espectacle. Són els Globetrotters del segle XXI.

L’enemic d’Oklahoma

Durant els tres primers mesos de competició, les crítiques sobre l’elecció dels Warriors eren constants. Deixava enrere un equip en què compartia vestidor amb Westbrook i Ibaka, però sense un futur immediat per lluitar pel títol. El temps li ha donat la raó. El dubte era saber si es podria adaptar en un equip amb tantes estrelles i amb els rols ja definits. La realitat és que ha quedat palès que jugar amb els millors acostuma a fer millor el grup. Així va passar als mítics Celtics, als mítics Lakers i als mítics Bulls. Això sí, les xifres de Kevin Durant en aquestes finals han estat sobrehumanes. Les seves mitjanes en els cinc partits són de 35,2 punts, 8,4 rebots, 5,4 assistències i 1,6 taps, amb uns percentatges en el tir d’un 55,6% en tirs de dos, un impressionant 47,4% en triples i un 92,7% en tirs lliures. Durant aixeca com a MVP el seu primer títol a l’NBA i encadena la seva quarta temporada com a màxim anotador.

Nascut a Suitland, una àrea al sud de Washington, sense pare i amb 18 anys, la mare va anar canviant de pis amb el seu germà. Com reconeixia quan va guanyar el primer MVP, si no hagués estat per la seva mare, que els va apartar del carrer, ara tot seria diferent. És a ella a qui dedica tots els èxits: “Tu ets la real MVP.”

0
equips
havien remuntat un 3-0 en la final de l’NBA en tota la història. Tampoc ho van poder fer finalment els Cavs.
2011
Any.
Va ser quan hi va haver el locaut a l’NBA que va fer que Durant es plantegés jugar al Barça. Ibaka, per exemple, ho va fer a Madrid.
4
cops
en la final (tots els partits) qui havia guanyat el primer quart i el salt inicial havia guanyat el partit. En el cinquè va ser diferent.
1:47
minuts
és el temps que va descansar LeBron James en tot el partit. En el primer quart, 1:20 segons, i en el tram final, 27 segons més.
4
tècniques
han xiulat a Draymond Green durant els ‘play-off’. Quan un jugador en rep set queda automàticament eliminat.
100
mil dòlars
costen les samarretes que posen els Warriors en cada seient per als seus aficionats on posava “«All Gold Everything»”.

Triple doble de mitjana de LeBron

És una autèntica bestialitat el que ha fet LeBron James en aquestes finals. I per a qui no hagi pogut veure els partits, no ha estat el típic jugador egoista que va fer els seus números, sinó que ha anat a treballar per l’equip per guanyar l’anell. Però, tot i així, ha aconseguit una fita sense precedents: acabar els partits de la final amb una mitjana de triple doble: 33,6 punts, 12 rebots i 10 assistències. I no va rebre cap vot a MVP.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)