ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

Sito Alonso agafa el timó

Just després que es desvinculés del Baskonia, el Barça Lassa anunciava la contractació del tècnic per dues temporades i una altra d’opcional

Té la missió de reflotar l’equip, sense títols de pes els últims tres cursos

La banqueta blaugrana ja té nou inquilí. Nou dies després de rescindir el contracte a Georgios Bartzokas, el club va fer públic el fitxatge de Sito Alonso per dos anys i un altre d’opcional. L’anunci va arribar just després que el tècnic acordés la desvinculació amb el Baskonia, amb qui tenia una temporada més de contracte. El club basc no hi comptava –li ho havia comunicat dijous, tot i haver complert objectius (play-off a Europa i semifinals en la copa i la Lliga Endesa)– i, per tant, l’entesa no va ser difícil. La seva presentació serà en els dies vinents, però la data concreta s’ha de definir.

L’arribada d’un nou entrenador era bàsica alhora per començar a posar més fil a l’agulla en la confecció del nou projecte de la secció, ara liderada per Nacho Rodríguez. El fet que tot s’hagi demorat més del compte s’explica perquè la primera opció, Saras Jasikevicius, no s’ha acabat de definir fins als últims dies. L’alternativa –única– que ha tingut el Barça Lassa és la de Sito Alonso. Entenia que el seu perfil –un entrenador jove, amb personalitat i exigència– s’adaptava al que buscava i li ha donat la responsabilitat de reflotar un equip sense cap títol de pes (copa, Lliga Endesa i Eurolliga) els tres últims cursos. En aquest darrer, ni tan sols ha tret el cap en cap final. “Vinc per ajudar, perquè tot surti al màxim de bé possible i amb molta ambició. Tinc una gran il·lusió. El que hem de fer és treballar perquè les coses vagin bé”, va dir ahir el tècnic als mitjans oficials del club.

L’aval d’Aíto

Tot i la seva joventut, Sito Alonso té una dilatada trajectòria en la Lliga Endesa, on va debutar fa gairebé una dècada (el 2008), agafant el testimoni d’Aíto al Joventut després de ser-ne assistent tres temporades. Precisament, l’opinió del nou tècnic de l’Alba ha estat escoltada i molt valorada per la direcció tècnica blaugrana. Amb la destitució a la Penya com a única taca negra en el seu expedient –el va rellevar Pepu Hernández, a mitjan curs 2009/10–, a poc a poc ha anat creixent, cremant etapes, i el curs passat va omplir el dipòsit de l’experiència en l’Eurolliga, on havia dirigit deu partits en el primer any al Joventut. I va respondre.

Tècnic meticulós i molt exigent, busca adaptar-se a les característiques dels jugadors i transmetre’ls la seva intensitat. “La meva filosofia es basa en el treball individual per tenir el col·lectiu al màxim de bé possible. Que el treball individual, personalitzat millori, exploti el talent dels jugadors”, va explicar el tècnic blaugrana, que va referir-se al paper dels joves: “En busquem el treball. No que juguin o no, que no és una cosa secundària però tampoc és la principal. Volem que treballin.” A partir d’ara, l’objectiu és construir una plantilla per poder recuperar la competitivitat. “Hi estem treballant, sense presses, però amb una idea molt clara del que busquem.”

LA DADA

273
partits
en la Lliga Endesa ha dirigit Sito Alonso fins ara, amb un balanç de 141-132 (51,6% de triomfs).

Prigioni fa el salt al Baskonia i el Zalgiris oficialitza Jasikevicius

Des que va decidir retirar-se el mes de gener passat, tothom tenia clar que Pablo Prigioni (1977) estava destinat a iniciar, tard o d’hora, la carrera de tècnic. Uns mesos després, el Baskonia l’ha triat per dirigir l’equip les dues temporades vinents, segons el comunicat que va emetre ahir el club basc. Prigioni, que aquests mesos ha continuat vivint a Vitòria i ha vist partits in situ al Buesa Arena, es traurà aquest estiu el títol d’entrenador superior, requisit indispensable per dirigir un equip de la Lliga Endesa. En la seva etapa com a jugador, va alçar una lliga, tres copes i quatre supercopes.

També ahir, a Kaunas, es confirmava la renovació de Saras Jasikevicius amb el Zalgiris per dos anys, fins al 2019. El campió lituà ha fet un gran esforç econòmic per retenir-lo i, segons xifres apuntades per la premsa del país, percebria mig milió d’euros nets per temporada. Tot i que el tècnic no ha decidit el seu futur –si es quedava o acceptava la proposta del Barça Lassa fins a aquests darrers dies–, ahir va assenyalar el contrari: “Tenia presa la decisió des de feia temps. No volia deixar aquest equip en aquest moment.” “Tenia ofertes sòlides d’altres equips, però m’omple d’alegria continuar aquí. M’hi sento estimat i respectat”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)