ACB

Bàsquet

Capacitat de convicció

El Barça presenta Sito Alonso, que exposa les seves idees: “Hem de ser competitius i generar il·lusió”

“No hem de mirar enrere i hem de treballar perquè l’equip sigui identificable”, subratlla el tècnic

Sito Alonso va començar la roda de premsa parlant en català i agraint la confiança i la discreció del club: “Vull deixar clara la humilitat amb què començo aquest projecte.” Amb la plana major del Barça en una sala de premsa plena a vessar de directius, executius, periodistes i algunes sorpreses com ara Pau Ribas, amb qui Sito va coincidir a la Penya, i Alfred Julbe, amb qui havia coincidit a Saragossa.

El tècnic madrileny, que ha explicat que té una bona relació amb Ernesto Valverde de quan entrenaven el Bilbao de bàsquet i de futbol respectivament, va deixar clar que aterra al Palau Blaugrana en un moment perfecte: “Qualsevol moment és bo per estar en un club com el Barça.” L’extècnic del Baskonia també va parlar de l’estil de joc que vol per a l’equip: “Si no ets competitiu és impossible guanyar. En un club com el Barça ja es dona per entès, però el més important és el com, i competint tens més possibilitats, perquè volem ser agressius.” Sito Alonso va tenir paraules d’elogi per a Navarro, de qui diu que encara li queda corda: “Pensar en un model com el del Barça i no pensar en Navarro seria un error, no només és una persona que ha de jugar i donar-nos encara moltes alegries com a jugador, sinó que ens hem de recolzar en ell com a punta fonamental de l’ensenyament del model del mètode, perquè és el jugador de més anys al club.” Sito Alonso també va voler generar optimisme des del primer dia: “Els reptes que ens hem marcat em motiven molt, sobretot el de generar il·lusió i veure coses que identifiquin el club. És el primer que m’ha cridat l’atenció en les reunions que hem mantingut, i puc ser una peça important.” El nou tècnic del Barça va subratllar que la plantilla ha de ser de 14 jugadors per fer front a totes les competicions. També va afegir que “la connexió entre el bàsquet de base i el primer equip és clau, hi ha d’haver unió entre el primer equip i el planter, i el director del bàsquet formatiu, Pere Capdevila, ha d’escollir quins jugadors estan preparats i han de començar a entrenar-se una setmana abans que el primer equip”.

Alonso va voler tenir unes paraules per als seus mestres: “Els meus referents són, primer, el meu pare; després, l’Alfred Julbe, que està al club; evidentment, l’Aíto, i també en Xavi Pascual, que és un amic i ha marcat una època.” Sito Alonso també va tenir paraules d’elogi per a Pedro Martínez: “L’he valorat des de fa quinze anys, perquè és un entrenador de màxim nivell.”

El màxim responsable del Barça, Nacho Rodríguez, va detallar les quatre coses que volien del nou entrenador de l’equip: “Coneixements i experiència en l’ACB i en l’Eurolliga i conèixer el mercat, conèixer el Palau Blaugrana, amb caràcter al vestidor i lideratge i, sobretot, el treball amb els joves.”

Ens hem d’il·lusionar amb aquest projecte. Per l’exigència de la nova Eurolliga l’ideal seria tenir una plantilla d’uns 14 jugadors
Si no ets competitiu és impossible guanyar competint al màxim nivell. Hem de ser agressius i tenir ambició
Navarro no només ens ha de donar alegries com a jugador, sinó que és fonamental per a l’ensenyament del model del mètode
El planter ha d’estar lligat al primer equip i que siguin els joves qui t’empenyin. Hem de vigilar els cedits
Sito Alonso
El nou tècnic del Barça havia de tenir experiència, tant en la lliga ACB com en l’Eurolliga, i també havia de conèixer el mercat
Coneixement, lideratge, exigència i treball amb els joves, són les quatre coses que volíem del tècnic i Sito Alonso les té
Nacho Rodríguez

Xavi Pascual, amb problemes de cor

El tècnic del Panathinaikòs va ser notícia ahir indirectament en la presentació de Sito Alonso quan es va saber que havia estat ingressat en un hospital d’Atenes. El tècnic de Gavà havia anat a fer-se unes proves mèdiques per unes molèsties i té uns problemes de cor. De fet, no és greu perquè avui mateix viatja des de Grècia fins a Barcelona per assistir a la reunió que es farà a la seu de l’Eurolliga dels tècnics i també d’alguns jugadors, entre els quals hi haurà el blaugrana Pau Ribas. Dos dies després d’estar en observació a l’hospital d’Atenes, ahir ja en va sortir i aquests dies es visitarà aquí a Catalunya de nou per tenir una segona opinió de més confiança. Pascual té contracte dos anys més amb el Panathinaikòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)