ACB

Reforços de la casa

Lliga Endesa. Román Montañez ja exerceix de director esportiu del Bàsquet Manresa, que vol recuperar el treball en la formació pensant en el primer equip

El Bàsquet Manresa va presentar ahir la nova estructura tècnica del club, que a partir d’ara estarà formada per Román Montañez i per Pere Romero. La principal novetat és la incorporació de Montañez, que serà el màxim responsable del primer equip, després que enguany hagi deixat la pràctica professional del bàsquet. Quant a Romero, que fins ara s’encarregava tant del primer equip com de la base, s’ocuparà només del vinculat i la formació, amb especial atenció al seguiment dels jugadors que han acabat l’etapa júnior. “Volem reforçar l’àrea esportiva i, sobretot, la tasca de continuïtat, de seguiment i transició que s’ha de fer amb els jugadors una vegada acaben l’etapa júnior”, explicava Fèlix Salido. Tot plegat, dins de la voluntat de recuperar “l’esperit de la casa” amb els jugadors del planter.

Idees clares

“Quan em van oferir el càrrec, el primer que vaig pensar és que m’anava gran”, reconeixia ahir Montañez. “Sé que no tinc l’experiència i que n’haig d’aprendre, però, després de demanar tantes opinions com calgui, la decisió última serà meva.” En el projecte engegat de tornar al tarannà del passat, el nou director esportiu explicava: “Volem tornar a treballar amb el planter com es feia abans. Volem que els joves tinguin possibilitats reals d’arribar al primer equip. En un club com el nostre això és essencial.” Potenciar el talent jove cercant fruits a mitjà i llarg termini i combinar-ho amb jugadors que vegin Manresa com una oportunitat per impulsar la seva carrera. “Sé que hi ha jugadors que veuen Manresa com un club important i no com un club petit. Els buscarem, hi parlarem i els convencerem que han de jugar aquí, que ser amb nosaltres serà important per a la seva carrera.” Sobre el que ha de ser el nou entrenador, afirmava: “Tinc clar el perfil d’entrenador que necessitem, però una cosa és l’ACB i una altra la LEB. Ara bé, ha de saber on estem, encaixar i seguir les pautes que hem marcat.”

Volem tornar a fer el que es feia abans amb el planter. Volem que els joves tinguin possibilitats reals d’arribar al primer equip
Sé que hi ha jugadors que veuen Manresa com un club important. Hi parlarem i els convencerem que han de jugar aquí
Tinc clar el perfil d’entrenador que necessitem, però una cosa és l’ACB i una altra la LEB
Román Montañez
DIRECTOR ESPORTIU

La comissió executiva del club

L’acte d’ahir va servir també per presentar públicament la comissió executiva que del club, formada ara pel gerent Carles Sixto, Fèlix Salido, Albert Cots, Marc Bernadich, Josep Sáez, Montse Seubas i les incorporacions recents de Sebastià Catllà, president dels equips inferiors, i de l’exjugador Jordi Singla. El club no sap encara en quina categoria jugarà la temporada vinent: “Si els equips de la LEB que tenen plaça d’ascens no poden assumir les condicions, Manresa serà un any més d’ACB”, deia Sixto.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)