FEB

Keisha Hampton, l’alera que vol l’Spar Citylift

Lliga Femenina. Té una àmplia experiència a Europa (Letònia, Alemanya, França i Israel) i està disputant la WNBA amb les Chicago Sky

L’alera Keisha Hampton (1,87 m, 1990) és la jugadora desitjada per l’Spar Citylift Girona per ocupar el lloc en el cinc titular que va deixar lliure Ify Ibekwe, a la qual supera en fortalesa física i no pot igualar en talent, tot i una capacitat anotadora superior des del perímetre.

Hampton reuneix les característiques per ser una jugadora important al perímetre i alhora ajudar a dins. Té alçada i envergadura, capacitat anotadora –una constant en l’equip gironí– i, malgrat que no és una veterana, ha competit en diverses lligues d’Europa, ha aconseguit estabilitat –dos anys consecutius al Bnot Hertzeliya israelià ho acrediten– i l’únic requisit que no compliria seria el de tenir experiència en competició europea. El club confia que l’acord sigui possible i que Hampton es converteixi en la sisena incorporació (i encara no serà l’última) de l’Spar Citylift Girona per a la temporada 2017/18, després de Nádia Colhado, Shante Evans, María Conde, Magali Mendy i Nicole Romeo.

Hampton ha jugat les semifinals de les dues últimes lligues i copes d’Israel i l’estiu passat va arribar a la final de la WNBA amb Minnesota Lynx –per tant, va ser companya d’Anna Cruz– tot i que no va tenir una presència rellevant (6,1 minuts de mitjana). Aquest estiu, tot i que el seu equip (Chicago Sky) no té tantes aspiracions (penúltim amb 3-10) tampoc està aconseguint una quota de minuts superior (7,0), a l’ombra de Tamera Young (32 minuts i 12 punts).

Quatre països europeus

Amb 27 anys, Hampton ha voltat quatre temporades per Europa. Hi va arribar directament de la universitat de De Paul, on en els seus últims dos anys ja havia destacat anotant més de 16 punts (35% en triples) i acabant per sobre dels 4,5 rebots, 2,2 assistències i 1,3 recuperacions per partit.

El seu primer curs com a professional (2012/13) el va jugar al Cesis letó (16,9 punts, 6,2 rebots i 2,8 recuperacions). La temporada següent la va passar al Saarlouis alemany (14,5 punts i 5,4 rebots) i la 2014/15 ho va provar amb el Dukerque Malo bretó, de la segona divisió francesa, en la qual va ser la màxima anotadora (21,8), hi va afegir 8,2 rebots i va començar a afinar la punteria des de la llarga distància (37,4%), una habilitat que ha desenvolupat amb molta més constància en l’última temporada, a Israel, on s’ha enfilat al 50,6% en triples (50,3% de 2 i 81,1% en tirs lliures) amb més de quatre intents de tres per partit i quatre nits (d’un total de 19) anotant-ne 5 o més. Aproximadament, llança el doble de tirs de 2 que de 3 punts.

Si acaba firmant, a més, és possible que pugui arribar a temps d’iniciar les competicions FEB i FCBQ ja que a hores d’ara no s’entreveu que Chicago Sky sigui candidat a jugar el play-off.

La supercopa, el 27 de setembre

Ho ha de ratificar l’assemblea de la FEB, però ja és un fet que la supercopa es disputarà a Salamanca el 27 de setembre entre el Perfumerías Avenida i l’Spar Citylift Girona. És molt probable que la Lliga Femenina arrenqui quatre dies després. No està confirmat si continua en estudi una proposta perquè tots els partits d’aquesta primera jornada es disputin al mateix pavelló –a l’estil del que es fa en l’LNF, per exemple– durant el cap de setmana del 30 de setembre i l’1 d’octubre. Hi ha reticències perquè la meitat dels clubs jugarien un partit menys com a locals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)