Eurolliga

Bàsquet

Eurolliga

“Em van dir que aquest seria un any de transició”

Eurolliga. Bartzokas defensa el seu treball al Barça Lassa i lamenta l’escassa paciència del club: “Vam competir fins a l’últim tir contra el campió”

Quasi un mes després que el Barça Lassa l’acomiadés i just després de fer-se oficial el seu nou destí –ha firmat per dues temporades amb el Khimki–, Georgios Bartzokas ha parlat obertament de la seva etapa al club blaugrana, de només un any. Ho ha fet en una entrevista concedida a TV3 en què, lluny d’exhibir cap mena de rancor, ha tingut paraules de respecte i admiració cap a l’entitat: “No em penedeixo en absolut d’haver vingut al Barcelona. Sabia des del principi que tenia una feina molt difícil, i ho ha estat encara més del que m’esperava per tot el que ha passat. Però per a mi ha estat un honor poder treballar en aquest gran club.”

Resultats, lesions

“Quan no arriben els èxits, s’ha de buscar un responsable, i el més fàcil és culpar l’entrenador. Aquí i a tot arreu.” El tècnic no discuteix que el balanç no ha estat gens bo –eliminació en la primera fase de l’Eurolliga, en els quarts en la Lliga Endesa i a semifinals de la copa–, però es mostra sorprès per com Nacho Rodríguez va insistir, al final del curs, en la falta de compromís i professionalitat en la secció: “No sé què va voler dir. Nacho va arribar quan faltaven dos mesos per al final i ja érem mig equip, no l’equip del Barça. I vam competir fins a l’últim tir contra el que seria el campió [València].”

Bartzokas, que va voler recordar que per venir al Barça va haver-se de pagar de la butxaca la meitat del buy-out, va defensar el seu full de serveis: “A Europa, se’m respecta. La de Barcelona ha estat la primera vegada que he tingut mals resultats. Em sap greu, però han passat moltes i moltes coses.” D’entrada –i ell n’era conscient–, assumir una plantilla amb tretze jugadors amb contracte. Després arribarien les marxes inesperades de Satoransky i Abrines a l’NBA, i tot el cúmul de lesions. “Em van dir que s’havia de competir, conscients d’això i del fet que no podia tenir els jugadors que volia per al meu sistema de joc. Havia desaparegut l’equip que jo tenia al cap. Al club ho sabien i em van dir que seria un any de transició”, subratlla. També ha lamentat que no se li concedís cap reforç per al play-off per pal·liar les baixes com va demanar (cas de Latavious Williams): “El club va decidir no incorporar els jugadors que vaig recomanar i ho respecto. Però vam jugar el play-off amb un únic pivot, Tomic.”

El model

El director d’esports professionals, Albert Soler, va retreure a Bartzokas el dia que es va fer oficial el seu adeu que no havia aplicat el model definit en la secció. “No sé què volen dir exactament amb el model. Intento pensar quants jugadors hem utilitzat de la base i Peno ha jugat al voltant de 30 partits, entre la Lliga Endesa i l’Eurolliga. I Vezenkov, Diagne i Eriksson no havien jugat mai tant”, es va defensar el tècnic, que hi va afegir: “Espero que els joves tinguin els mateixos minuts o més la temporada que ve. És difícil, però, quan has de competir en competicions tan exigents. Això no es fa en un, dos o tres mesos; es requereix temps. No pots anar a la final a quatre o guanyar la Lliga Endesa amb jugadors joves. Espero que la temporada que ve el nou model vagi millor que amb mi, però no sé què es pot fer.”

Amb tot, el preparador està convençut que els responsables esportius hauran pres bona nota de tot el que ha passat enguany i tornaran a dur el Barça al camí “guanyador”: “No és fàcil, però segur que anirà millor i també hi haurà més sort perquè mai he vist tantes lesions juntes en la meva vida.”

Vaig recomanar jugadors, però el club va decidir no incorporar-los. Per exemple, Munford no era prioritari per a mi i es va fitxar
No pots anar a la final a quatre o guanyar l’ACB amb joves. Confio que el nou model vagi millor l’any que ve, però no sé com
El Barça té un gran nom, però no es pot viure només d’això. Espero que torni a tenir sort amb les lesions i a ser un equip guanyador
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)