Eurocopa

L’Spar Citylift, en el nivell 2

Bàsquet. Eurocopa. L’equip gironí, que disputarà per segon any consecutiu la segona competició europea, s’assegura una posició de partida favorable en el sorteig d’aquest matí

L’Spar Citylift Girona serà un dels cinc equips del segon bombo del sorteig de l’Eurocopa que es farà aquest matí a Munic. FIBA Europa l’ha situat en el segon nivell de prioritat en funció d’un rànquing que s’elabora en funció dels resultats obtinguts en competicions europees en els tres últims anys. L’Uni només hi ha competit dos anys, però la participació en l’Eurolliga (amb quatre victòries) i el positiu 9-1 del curs passat li han estat suficients per sumar més punts que més de la meitat dels rivals.

França i Hongria

Serà difícil que l’Spar Citylift Girona no tingui un rival francès o hongarès en la primera fase. Aquestes són les lligues més representades en la conferència 2 de la competició. Hi ha quatre representants fixos de la lliga francesa –i dos en el nivell superior, entre els quals hi ha el Landes, on juga Queralt Casas– i també quatre de l’hongaresa, dos dels quals estan en el mateix nivell que l’Uni i, per tant, no li poden tocar en la primera fase. Però en tots dos casos hi ha una cinquena possibilitat perquè la prèvia de l’Eurolliga que aporta un altre equip a la conferència 2 la disputaran el Lattes (subcampió de França) i l’Szekszard (subcampió hongarès), dos equips de potencial alt. I la prèvia d’Eurocopa que donarà el vintè equip de la conferència també la juga un equip francès, l’Hainaut.

Quatre rivals descartats

Entre els equips que l’Uni evitarà segur hi ha un rival de la temporada passada, el Wasserburg, campió de la lliga alemanya, que perd la base Shey Peddy però conserva la pivot Becca Tobin. Ni el Györ ni el Peac Pécs (quart i sisè d’Hongria) ni el Nymburk txec (un clàssic de la competició) s’aparellaran amb l’equip gironí.

El repartiment d’equips per quadrar les dues conferències per proximitat geogràfica ha donat com a paradoxa que mentre que els dos (amb possibilitat de tres) equips eslovacs jugaran la conferència 1 (amb els potents equips russos i turcs de rivals) els dos txecs són en la conferència 2.

5
equips
hongaresos i francesos podrien acabar disputant la conferència de l’Spar Citylift Girona.

L’Avenida, en el cinquè nivell de l’Eurolliga

En l’Eurolliga, el Perfumerías Avenida ha estat situat en el cinquè nivell en el sorteig d’avui. No és una posició d’avantatge –els grups són de vuit equips i n’avancen quatre– i els quatre nivells superiors estan plens d’equips russos i turcs –els únics que tenen tres equips, tot i que França també els podria tenir–, però tant o més rellevant que aquesta dada ho és el fet que en els nivells inferiors encara queden equips de potencial molt alt, com el Yakin Dogu, el Wisla, el Sopron –un dels dos li tocarà segur– i, previsiblement, el Polkowice, si supera la prèvia. La principal restricció és que no hi pot haver més de dos equips del mateix país en un mateix grup.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)