Eurocopa

Un grup a l’abast i barat

L’Spar Citylift Girona evita els rivals més durs del tercer nivell i es jugarà el primer lloc amb el Landes de Céline Dumerc i Queralt Casas

Viatge còmode a Hongria i desplaçaments assequibles a França i Gernika

No es pot queixar gaire l’Spar Citylift Girona amb el sorteig de la primera fase de l’Eurocopa. Un rival clar i identificat (el Landes francès) i dos que, pel que se sap de les seves plantilles, no haurien de ser superiors si el conjunt gironí exhibeix el nivell que se li suposa: el Gernika basc i el Ceglèd hongarès.

Tampoc a nivell logístic la primera fase representarà un problema. Ceglèd és una petita població de menys de 40.000 habitants situada a 70 quilòmetres a l’est de Budapest, capital que és a unes tres hores de vol de Barcelona. El Landes juga a Mont de Marçan (30.000 habitants), situat entre Pau i Bordeus, més o menys a prop com Gernika com per plantejar-se un desplaçament per carretera.

No hi ha una ventafocs

Tot fa pensar que l’equip gironí es jugarà el primer lloc del grup amb el Landes. I si un any enrere només un equip amb 4-2 es va colar entre els 8 primers –els que ara evitaran la primera eliminatòria al desembre– és lògic pensar que amb dos grups més, quedar dels 8 primers implicarà acabar imbatut o, com a mínim, amb 5-1. Perquè ser primer o segon és relatiu: el rànquing al final de la primera fase s’estableix per victòries i per basket average general entre els empatats.

L’Spar Citylift ha aconseguit evitar els dos equips més temuts del tercer nivell, el Carolo (quart de la lliga francesa) i el Ragusa (quart d’Itàlia). A més s’estalvia el llarg viatge a les Açores del curs passat però, a canvi, carrega amb el que probablement és l’equip més potent del quart nivell, el Gernika. Amb tot, l’equip basc no podrà jugar a la ratera de Maloste i haver-ho de fer a Bilbao, en un pavelló gran com La Casilla, li resta punts. Tampoc tindrà una rotació a nivell de l’equip gironí ni gaire jugadores experimentades a Europa. En canvi, el rival procedent del tercer nivell, el Ceglèd, fa l’efecte que serà el de menor potencial.

Amb tot, és igualment cert que hi ha grups en què el segon lloc és més assequible, com l’F (Carolo i Miskolc són els grans favorits), l’H (amb el perdedor de la prèvia d’Eurolliga i el Ragusa) o l’I (el Venècia no ha de tenir rivals). En tot cas, no és la primera fase la que ha de plantejar problemes si l’Uni respon. Més exigent és, per descomptat, la conferència 1.

QUÈ HI DIU EL CLUB

Tenim una sensació agredolça perquè el grup podia haver estat més fàcil però, d’altra banda, estem contents per la comoditat dels desplaçaments
Pere Puig
director esportiu uni girona
El grup és atractiu, amb Dumerc, Queralt Casas i Bravard al Landes i el Gernika que està fent un bon equip per Europa
Pere Puig
director esportiu uni girona

El somni d’un debutant

El Gernika el tornarà a dirigir Mario López. Tercer en la fase regular i alternativa als dos grans, al club basc li va quedar el mal regust de l’eliminació contra l’Araski i s’ha inscrit en l’Eurocopa. Té tot el perímetre fitxat i tot el joc interior per fitxar, tot i que té en cartera Talia Caldwell, exjugadora del Conquero i amb lesió greu al genoll des del desembre. A fora arriben la base valenciana Anna Gómez (Namur), l’anotadora Ameryst Alston (Al-Qázeres) i Juana Molina (Promete) per repartir-se les posicions de base i escorta amb la jove del planter Aritztimuño. Les dues aleres, Naiara Díez i María Pina, han renovat. L’equip jugarà com a local a Bilbal (La Casilla), perquè Maloste no té l’aforament de 800 seients que exigeix FIBA Europa.

El gruix és hongarès

Ves per on, Maja Skoric, ara al Landes, debutarà justament contra el seu anterior equip, el Ceglèd. L’equip hongarès, que la temporada passada va debutar a l’Eurocopa, conserva tres titulars del curs passat, la base Dora Medgydessy, l’alera Szidonia Katona i l’alera pivot Nora Nagy-Bujdoso. Si manté la política d’un any enrere, no fitxarà americanes de nivell (la del 2016/17 era absolutament marginal). Això sí, de moment ha incorporat la base reserva de l’Hatay turc, la sèrbia Jovana Popovic (17 minuts en l’Eurolliga) i una hongaresa, l’alera Orsolya Zsovar, que ha passat per gairebé tots els equips del país. Té una jugadora molt gran, la veterana sèrbia Jekena Maskimovic, que a l’Eurocopa encara fa feina.

Dos focus d’atenció

El Landes estrena entrenadora, Cathy Melain, vinculada fins ara a la federació francesa. Però els grans al·licients són a la pista. D’una banda, Queralt Casas, que tornarà a Fontajau tres temporades després i, de l’altra, la veterana (35 anys) però encara diferencial Céline Dumerc, que va jugar a Girona amb el Bourges en l’Eurolliga. L’equip té moltíssima continuïtat. Té nou fitxes confirmades de les quals només l’alera pivot Maja Skoric –que ve de disputar l’europeu amb Sèrbia– és novetat. Sis de les vuit jugadores amb més minuts el curs passat continuen. L Cierra Bravard, exjugadora de l’Uni, i la canadenca Miranda Ayim ocupen les places d’extracomunitàries del Landes, semifinalista de l’Eurocopa 2015/16.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)