NBA

L’altre títol dels Warriors

NBA. Retenen la columna vertebral amb la continuïtat de Curry, Durant, Iguodala i Livingston. Això sí, el cost de la plantilla superarà els 190 milions

No ha passat ni un mes des que els Warriors van alçar el seu segon títol en les tres últimes temporades i l’afició d’Oakland ja té un altre motiu de celebració. S’entreveia un estiu mogut als despatxos de la franquícia i, a l’hora de la veritat, tot ha vingut rodat, no pas barat. Però realment a qui li pot passar pel cap marxar a un altre lloc, quan es troba en un equip capaç de marcar una època?

Curry, Durant

Steph encetava el ball amb una renovació mai vista en l’esport professional nord-americà, 201 milions de dòlars i cinc temporades. I era comprensible. El seu rendiment no es corresponia al que percebia fins llavors –els 12,1 de l’exercici 2016/17 no el col·locaven ni en el Top 50 de la lliga– i la franquícia el va recompensar. El problema era que el seu salari podia desajustar els equilibris econòmics. O hauria estat així si KD hagués exigit el màxim que li corresponia (34,6). Va firmar un contracte curt, un 1+1 –en previsió d’anar un altre cop a l’agència lliure el 2019 i firmar un contracte imponent–, però renunciant durant el primer any a un total de 9,5 milions de dòlars. O sigui que en percebrà 25, un menys que la temporada passada.

El gest, molt similar al que va fer Tim Duncan al seu dia en els Spurs, té un component esportiu. El diferencial perdonat ha ajudat a acabar de tancar renovacions clau, com ara les de Livingston o Iguodala, que fins i tot es va arribar a reunir amb els Spurs. Klay i Green tenien contracte en vigor. A hores d’ara, es mantenen en l’equip vuit dels deu jugadors que van participar en l’últim partit de la final contra els Cavs.

Un cop teixida la continuïtat, s’hi han afegit peces d’intendència (Casspi i Young). Aquest últim, arribat ahir dels Lakers, on feia 13,2 punts i un 40,4% en triples. Amb tretze de les quinze fitxes cobertes –l’última és del rookie Jordan Bell, arribat dels Bulls, que el van triar en el 38 del draft–, els salaris pugen a uns 137 milions de dòlars i més de 190 si hi apliquem l’impost de luxe, la penalització per superar el límit salarial, que enguany és de 99. I la xifra encara creixerà més (tampoc massa), ja que fan falta pivots i preferentment es pensa a oferir la renovació a Pachulia i McGee. No és poc, però la propietat de la franquícia té molt clar que l’esforç val la pena.

Hayward tria els Celtics

L’aler, possiblement l’agent lliure més cobejat que quedava en el mercat, va decidir ahir finalment anar-se’n a Boston, on es retrobarà amb el seu tècnic a la Universitat de Butler (NCAA), Brad Stevens. Gordon Hayward (2,03 m, 1990) deixa els Jazz, on havia jugat tota la carrera en l’NBA (7 temporades). En la passada, hi havia fet 22,2 punts (40% en triples), 5,5 rebots i 3,4 assistències. Just després d’arribar a Salt Lake City, Ricky Rubio veu com se’n va el líder.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)