NBA

carles marco

entrenador de bàsquet

Una experiència NBA

NBA. Carles Marco torna de les lligues d’estiu de Utah i de Las Vegas, on ha fet de tècnic ajudant dels Spurs

El somni de qualsevol amant del bàsquet (menys Llull) és l’NBA. I hi ha bojos d’aquest esport que no van poder viure l’experiència com a jugadors però ho han aconseguit com a tècnics. És el cas del badaloní Carles Marco, que ahir va tornar dels Estats Units, on ha fet de tècnic ajudant dels Spurs, una de les millors franquícies de l’NBA. Amb ell altres entrenadors com el germà de Manu Ginobili (Sepo) –entrenador de primera divisió d’Argentina– o Dejan Radonjic, fins ara entrenador de l’Estrella Roja. Marco en fa una valoració impressionant: “Si em diuen ara que hi torni, hi vaig de dret, és una manera de viure el bàsquet 24 hores, amb entrenadors de tot arreu, són hospitalaris, escoltaven el que dèiem i ens feien formar part de tot encara que siguin els Spurs.” El tècnic català és realista respecte a la distància del bàsquet d’aquí amb el dels Estats Units: “No es podrà igualar mai, era una lliga d’estiu i els pavellons de més de cinc mil persones estaven plens, tot funciona perfecte, però això ja ho tens clar quan vas cap allà; el meu objectiu era ser una esponja, absorbir tot el que podia aprendre, he fet un diari amb molts apunts i intentaré aplicar coses com a entrenador aquí.” Marco ha estat tres setmanes als Estats Units: primer a San Antonio fent entrenaments i després a les lligues d’estiu de Utah i de Las Vegas. “Allà tothom va a veure els joves de la lliga; hi havia el Ricky, hi havia l’Ingles però també hi havia LeBron. L’NBA cuida molt tots els esdeveniments i és per això que tot el món del bàsquet se centra en les lligues d’estiu.” Marco ha complert el somni.

Tercer curs a Oviedo (LEB Or)

Només d’aterrar dels Estats Units al mòbil li sortia fum perquè el fet de convertir-se en l’equip revelació del curs passat ha revalorat molts dels jugadors que tenen ofertes d’ACB i de bons equips de LEB Or. Marco, després de ser ajudant de Jaume Ponsarnau, de Borja Comenge i de Pedro Martínez a Manresa, continua el seu camí per créixer com a tècnic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)