ACB

Karnowski, Diagné i Shurna completen un MoraBanc de luxe

Lliga Endesa. Els andorrans tindran una plantilla rejovenida, que constarà per primer cop de 12 fitxes, i molts dels jugadors tenen en comú que es volen reivindicar

No és oficial, però John Shurna, Moussa Diagné i Przemek Karnowski jugaran al MoraBanc el curs vinent. L’equip andorrà ha arribat ja a un acord amb tots tres i en les pròximes hores es faran oficials les operacions. La primera serà amb força probabilitat la de John Shurna (2m06, 1990). El nord-americà és un quatre que arriba avalat pel seu tir exterior des de la llarga distància, amb coneixement de la lliga ACB després del seu pas pel Joventut i el València, i preparat per disputar dues competicions com ho va fer, per exemple, al Darussafaka turc i aquest curs passat al KK Cedevita croat. L’aler pivot, nascut a Glen Ellyn (Illinois), disposa de passaport lituà i, per tant, no ocupa plaça d’extracomunitari. A l’Eurocup va fer unes mitjanes discretes de 5,8 punts i 2,9 rebots en 17 minuts de joc, i en la lliga adriàtica va acabar amb 8,22 punts i 2,9 rebots.

Karnowski: aposta mútua

El fitxatge més sorprenent és el de Przemek Karnowski (2m16, 1993). No perquè no hi encaixi, sinó perquè és una aposta excel·lent del club. Del club i del jugador arribat de la Universitat de Gonzaga (NCAA), que confia molt en el projecte del club andorrà perquè el polonès pugui créixer. L’exemple de Shermadini ha avalat l’operació, perquè ha donat credibilitat a l’aposta per un pivot encara que no sigui atlètic com es porta avui dia en el bàsquet modern. Podríem dir que Karnowski és com els pivots d’abans, però Peñarroya hi confia plenament. L’acord és total i falta, això sí, tancar molts serrells del contracte.

Diagné: acord tancat

El cas del pivot blaugrana és el que està generant més dubtes, perquè al Barça estan ara mateix centrats en altres operacions prioritàries. Tot i que el Barça no hagi fet oficial l’acord amb el MoraBanc, la cessió del senegalès està tancada. Hi havia diversos equips que volien la seva cessió, com el Saragossa i el Fuenlabrada –el seu exclub–, però el fet de jugar dues competicions era prioritari per a ell i per al Barça.

Fam, fam i molta fam

El MoraBanc disposarà per primera vegada d’una plantilla de 12 jugadors: Albicy, Jaime Fernández, Colom, Blazic, Jelinek, Walker, Jankovic, Shurna, Burjanadze, Stevic i Karnowski. L’equip s’ha rejovenit respecte al curs passat i, sobretot, hi ha una característica comuna en molts dels jugadors de l’equip: es volen reivindicar després d’un any discret.

Vezenkov vol jugar l’Eurolliga

Un dels jugadors que va demanar el MoraBanc Andorra com a cedit era el búlgar del Barça Lassa Vezenkov. Però al final no hi ha hagut moviments. La raó principal és que l’aler pivot blaugrana té com a prioritat jugar l’Eurolliga, sigui al Barça o en un altre equip cedit, però això sí, en la màxima competició continental. El MoraBanc també va intentar el fitxatge d’un jugador que marxava del Palau Blaugrana, Brad Oleson, però tot i fer-li una oferta econòmica millor que la del Múrcia, el jugador va preferir anar a l’equip d’Ibon Navarro. Segons va assegurar el club andorrà “perquè preferia el temps de Múrcia”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)