FEB

bàsquet

girona

Trien Quim Costa

EBA. Marc Gasol anuncia que l’entrenador badaloní, amb dues etapes a la ciutat com a jugador i tècnic, dirigirà el Bàsquet Girona la temporada vinent

Joaquim Costa (Badalona, 1957) dirigirà l’equip del Bàsquet Girona a l’EBA, el primer sènior que posarà en competició el club que presideix Marc Gasol, fundat ara fa tres anys i que la temporada vinent tindrà en joc set equips. Ho va anunciar el mateix Gasol ahir en una compareixença l’últim dia de la seva estada a Girona, ja que avui mateix comença a preparar l’europeu.

Costa tornarà a entrenar a Fontajau, com ja va fer les temporades 1994/95 i 1995/96. Justament quan es va fer càrrec de l’aleshores Valvi, una de les primeres mesures que va prendre va ser contractar com a preparador físic Jesús Escosa, que ara és el secretari tècnic del Bàsquet Girona. En una etapa anterior, encara com a jugador (1990-92), havia estat a Palau-sacosta. Des d’aquella època Costa té residència a Sant Feliu de Guíxols.

L’entrenador català, que té 59 anys, serà la cara més visible d’un projecte que a partir d’ara, ja consolidat pel que fa a les categories de formació, ha d’agafar embranzida i visibilitat. Costa no va dirigir cap equip la temporada passada, després de quatre temporades molt positives a Osca en què, amb pressupostos mínims i un fi instint per trobar talent jove i portar-lo al primer nivell competitiu, va aconseguir resultats més que notables des del punt de vista col·lectiu –tres play-offs pel títol en quatre temporades completes i finalista per a l’ascens 2015/16– però també en la projecció de jugadors. Per les mans de Costa han passat peces tan rellevants com Pierre Oriola –campió de l’ACB i ara al Barça–, Marius Grigonis –descobert per l’Osca a Kaunas i ara a l’Alba de Berlín–, Lluís Costa o Goran Huskic.

Plena sintonia

Amb Costa, Marc Gasol hi ha trobat sintonia tant pel que fa a l’exigència en el treball esportiu com en la capacitat de fer progressar jugadors joves –el pivot dels Grizzlies va confirmar que la majoria de la plantilla tindrà entre 18 i 23 anys– i en l’estil de joc. Els equips de Quim Costa són dels que juguen no a alta, sinó a altíssima velocitat.

En la seva compareixença Marc Gasol no va situar cap objectiu esportiu concret per a l’equip. Tant és així que va explicar que per a ell tan important és el treball de dilluns a divendres com el resultat del cap de setmana. De fet, tenir pocs jugadors lligats a finals de juliol –la plaça la tenen assegurada des de fa un parell de setmanes– és el principal escull per als responsables del club, sobretot per a Àlex Formento, que passa a ser el director esportiu del primer equip. En tot cas, després del primer any de rodatge, sí que l’expectativa haurà de pujar. I el nom del màxim responsable tècnic és una pista clara del camí que es vol seguir.

Xavi Costa, el primer

Amb Quim Costa arriba a l’equip el seu fill Xavi (1984), que treballarà per primera vegada amb el seu pare. Xavi Costa és un prototípic jugador d’EBA. Dels últims 12 cursos n’hi ha jugat 11, repartits entre el Sant Nicolau (6), el Mollet (2), el Sabadell, el Mataró i l’Olesa (1). També va jugar un any a LEB Plata (Sabadell). Xavi Costa fa un temps que treballa a la rodalia de Girona i viu a Sant Feliu de Guíxols. Així, la solució del Bàsquet Girona és rodona per a ell.

Quim Costa
Badalona
30-10-1957 59 anys
Trajectòria de tècnic
1992-94 FC Barcelona*
1994-96 Valvi Girona
1996/97 Sant Josep Bad. (EBA)
1998 júnior FC Barcelona
1998/99 FC Barcelona B
1999-2001 FC Barcelona*
2002-06 Ciudad Huelva (LEB Or)
2007/08 Lucentum (LEB Or)
2008 Selecció espanyola*
2008-11 Unicaja*
2012-16 Osca (LEB Or)
2017-? Bàsquet Girona (*) Ajudant d’Aíto García Reneses

Bernat Pons torna al Salt

Després de tres temporades fora del club –una a l’Onyar i dues al Sant Narcís, la darrera a copa Catalunya–, el base (1,74 m i 36 anys) ha decidit tornar al Salt, on va arribar en edat júnior procedent del Pompeu Fabra i on ha completat gran part de la seva carrera. Va ser un dels integrants de l’equip que va pujar a EBA. Amb l’arribada de Bernat Pons, Oriol Verdés disposa de deu peces per afrontar la pròxima temporada en la categoria. Les altres nou són Guillem Planas i Andreu Piqueras, com a bases; Keith Wilson, Carles Nadal i Francesc Ferragut, al perímetre, i Albert Pujolràs, David Rojas, Eduard Garcia Xauvet i Manel Gorga, a dins.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)