FEB

Disparitat d’opinions sobre la lesió de Keisha Hampton

Bàsquet. Lliga Femenina. L’Uni, a l’expectativa d’un diagnòstic definitiu sobre la lesió del genoll esquerre de l’alera, molt alarmant en principi i que altres fonts mèdiques rebaixen notablement

L’alarma va ser considerable i, de fet, els pitjors temors encara no s’han esvaït. Keisha Hampton, cridada a ser la jugadora diferencial de l’Spar Citylift Girona, es va lesionar dilluns passat en un entrenament amb les Chicago Sky i el que inicialment va ser reportat com un trencament del lligament encreuat del genoll esquerre al final podria quedar en poc més que un ensurt.

Amb tot, el terrabastall va ser majúscul quan el representant de la jugadora va informar inicialment de la possibilitat que la lesió fos de lligament encreuat. Feia dies que l’alera notava molèsties i dilluns, en un mal gest, va arribar la lesió. Després de l’exploració inicial es va buscar una confirmació, però la inflamació feia impossible una ressonància magnètica.

El metge de De Paul

Però Hampton no va voler perdre el temps i, veient que no li concretaven gaire res, va demanar permís a les Sky per fer-se visitar pel cap dels serveis mèdics de la Universitat de De Paul –és a Chicago mateix–, on va estudiar i on és una institució. I el metge de les Blue Demons va descartar que fos una lesió greu de lligament encreuat i va pronosticar que en un cas favorable la jugadora podria estar disponible en una o dues setmanes. Per descomptat, a l’Uni esperen un diagnòstic precís, que no arribarà sense una prova radiològica (la ressonància o un TAC). Amb tot, per anar guanyant temps, i també amb permís de les Sky, Hampton ha rebut un tractament amb cortisona injectada. La cortisona és un potent antiinflamatori que, d’entrada, escurçarà el temps d’espera per tenir una imatge diagnòstica.

A Girona, amb lupa

Keisha Hampton té un contracte signat amb l’Uni que, com tots, conté unes condicions prèvies, entre les quals hi ha la revisió mèdica. A nivell articular sol consistir en una exploració, però en el seu cas ja es pot donar per descomptat que inclourà una ressonància magnètica. No és la primera lesió de genoll que es fa Hampton, que en l’últim any en l’NCAA només va poder jugar dotze partits abans de caure per un problema al genoll dret, que va requerir cirurgia.

Amb tot, la millor notícia seria que Hampton tornés a jugar. Les Sky són onzenes de la WNBA (8-16), amb el play-off encara a l’abast (el tall el marca Atlanta Dream, amb 10-13) amb deu partits per jugar-se. La fase regular s’acaba el 3 de setembre i suposant que estigués de baixa dues setmanes Hampton encara tindria set partits per tornar a les pistes.

PRECEDENT

La jugadora ja s’havia operat del genoll dret en l’últim any en l’NCAA

L’alternativa, dues pel preu d’una

A l’Uni toquen ferro perquè la lesió de Hampton sigui només l’anècdota de l’estiu més tranquil de l’existència del club, però no es pot evitar fer un cop d’ull al mercat. I el panorama és, lògicament, desolador, i no variarà gaire al llarg de la tardor perquè les millors jugadores –i sobretot si han de tenir la polivalència interior/exterior de Hampton– tenen totes contracte excepte les que han manifestat que volen descansar uns mesos després de la WNBA i incorporar-se al mercat a finals d’any. L’Uni no s’ho pot permetre i, atès que no hi ha res amb la qualitat ni la versatilitat de Hampton, si hagués d’anar al mercat probablement es decantaria per fer dues incorporacions –el salari de Hampton ho fa possible–: una rotació interior per complementar Colhado, Evans i Alminaite, i una alera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)