ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

El pivot Kevin Seraphin, en l’horitzó del Barça

Lliga Endesa. Els Pacers van executar l’opció de tall dilluns, i si cap altra franquícia de l’NBA el reclama fent-se càrrec del seu salari, serà agent lliure

Si la matinada passada cap franquícia de l’NBA s’ha fet càrrec de l’any del contracte que tenia amb els Pacers, el pivot francès Kevin Seraphin (2,08, 1989) tindrà via lliure per negociar la seva incorporació al Barça. El lloc web gigantes.com considerava ahir tancat l’acord que, segons aquest mitjà, seria per a dues temporades.

Els Pacers havien signat amb Seraphin l’estiu passat per dues temporades (3,8 milions de dòlars, dels quals 2 corresponen al curs vinent) però dilluns van fer ús d’una clàusula de tall i van renunciar al segon any. L’NBA preveu que en aquests casos la resta de clubs tenen 48 hores per tenir un dret preferent sobre aquest jugador. Si ningú el reclama, Seraphin ja no tindrà cap restricció per firmar per a qui vulgui.

Més múscul

El pivot francès, que està preparant l’europeu amb la seva selecció, va desmentir dimarts que tingués cap contacte amb el Barça, però va fer l’efecte que era una resposta de vida tan efímera com les 48 hores de reserva sobre els seus drets que tenen les franquícies NBA, perquè algunes fonts expliquen que el seu agent fa dies que l’ha ofert a diversos clubs europeus. A l’equip de Sito Alonso, Seraphin seria el complement de físic potent per a Ante Tomic.

Seraphin ha jugat 423 partits a l’NBA repartits entre set temporades (cinc amb els Wizards i una amb els Knicks i els Pacers) amb un rol d’especialista però que en l’últim curs li ha permès jugar 12 minuts de mitjana en 53 partits, amb 4.9 punts (54% de 2) i 3 rebots. Seraphin ja va jugar a l’ACB amb el Baskonia a l’inici del curs 2011/12 (7,7 punts i 2,7 rebots en 18 minuts), durant el tancament de l’NBA.

L’estiu passat van fer tard

Seraphin ja va ser objectiu del Barça l’estiu passat, però –una constant ara fa un any– tota la planificació de la temporada va anar tan i tan endarrerida que finalment el pivot francès no es va moure de l’NBA. En una entrevista a Hoopshype a primers de setembre, Seraphin relatava els contactes: “Vaig parlar amb el mànager [Rodrigo de la Fuente]. Em va trucar. Després, vaig parlar amb l’entrenador [Bartzokas, que no va ser tècnic del Barça fins al 8 de juliol] i era la meva primera opció. Però ens van fer esperar. Era com «hem de fer espai». Després ens van dir que no podia ser perquè no podien fer espai i va ser quan el meu nou agent [Bouna Ndiaye] va començar a trucar equips de l’NBA. Per això va tardar tant [l’acord amb els Pacers], perquè primer exploràvem l’opció del Barça. Vam mirar oportunitats a l’NBA... i el Barça va tornar a trucar, però ja era massa tard.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)