ACB

ESPORTS

BÀSQUET

De revolució en revolució

Lliga Endesa. Entre arribades i sortides de jugadors, el FC Barcelona Lassa ha fet 49 moviments en dos anys, a més de canviar els dos entrenadors i els dos responsables tècnics de la secció

El 24 de juny del 2015 el Barça Lassa perdia 85-90 contra el Madrid i certificava la primera temporada en set anys sense cap títol gran. D’aquell equip, al Palau només hi queden Juan Carlos Navarro i Ante Tomic, i per arribar a la plantilla que començarà la temporada 2017/18 s’han fet 49 moviments de jugadors. En dos anys. Arribades i sortides sense pausa amanides amb dos canvis d’entrenador i dos relleus del màxim responsable tècnic de la secció.

Com més va pitjor

Els encarregats de canviar la cara a la plantilla del 2014/15 van ser Joan Creus i Xavi Pascual. Se n’ocupaven des del 2008, i en aquesta ocasió el seu va ser un intent fallit de dotar l’equip de més capacitat física, especialment prop de l’anella. Hi van haver set incorporacions a l’estiu i per la lesió de Lawal al febrer va tornar Joey Dorsey –era el sisè fitxatge amb l’exercici en marxa de Creus en vuit anys–. Va acabar la temporada, Creus va marxar, Albert Soler va fer fora Xavi Pascual i es va iniciar una nova etapa amb Rodrigo de la Fuente al capdavant.

Ara fa un any, es va contractar Georgios Bartzokas, es van fer tres fitxatges (Claver, Rice i Koponen) i es van renovar Doellman i Dorsey, uns moviments que va fer que continuessin deu jugadors de la plantilla anterior. Des de l’inici, la mala planificació va tenir serioses conseqüències i el desgavell va ser instantani i continuat. Es va haver de donar l’alternativa a Stefan Peno i amb la temporada en dansa van arribar cinc nous jugadors, i per ells i la resta de les incorporacions, tècnic inclòs, es va haver de pagar –també per Holmes i Munford, perquè així ho estipulen les normes de la D-League–. Exemple paradigmàtic d’aquests dos últims anys és l’anar i venir de Moussa Diagné: fitxat del Fuenlabrada a canvi d’una bona quantitat d’euros, cedit després d’un curs al mateix equip, recuperat el gener passat pagant una altra vegada i ara cedit de nou (Andorra) per acabar el contracte de tres temporades que va signar l’estiu del 2015.

I després de tres anys sense títols, toca tornar a començar. Una temptativa, la tercera, amb Nacho Rodríguez al capdavant i Sito Alonso a la banqueta i que de moment ja té confirmades dotze sortides i vuit novetats, cinc de les quals, fitxatges de jugadors que estaven lliures.

2015/16
Continuen (7)
Satoranski, Oleson, Navarro, Abrines, Eriksson, Doellman i Tomic.
Marxen (7)
Hezonja, Marcelinho, Thomas, Jackson, Lampe, Nachbar i Pleiss.
Novetats (8)
Arroyo, Ribas, Perperoglou, Vezenkov, Samuels, Lawal, Diagné i Dorsey.
2016/17
Continuen (10)
Oleson, Navarro, Ribas, Eriksson, Perperoglou, Doellman, Vezenkov, Tomic, Dorsey i Lawal.
Marxen (5)
Satoranski, Arroyo, Abrines, Samuels i Diagné.
Novetats (9)
Rice, Renfroe, Munford, Peno, Koponen, Claver, Faverani, Diagné i Holmes.
2017/18
Continuen (6)
Navarro, Ribas, Koponen, Claver, Vezenkov i Tomic.
Marxen (12)
Renfroe, Munford, Peno, Oleson, Eriksson, Perperoglou, Doellman, Lawal, Faverani, Holmes, Dorsey i Diagné*.
Novetats (8)
Heurtel, Pressey, Garcia, Sanders, Kurucs, Moerman, Oriola i Séraphin.
(*) pendent de confirmació oficial

Amb Hanga i Rice s’arribarà a la cinquantena

Són 49 moviments en dos estius i no seran els últims abans no arrenqui la temporada vinent. Hi haurà una arribada més, en aquest cas la d’Adam Hanga, l’aler hongarès del Baskonia, amb el qual el Barça va signar un contracte per a tres temporades. El club basc en va igualar les condicions i, per alliberar-lo, igual com va passar amb Pierre Oriola (València), s’haurà de compensar econòmicament. L’altre cas per resoldre és el de Tyrese Rice. El jugador té una temporada més de contracte, però la nova direcció esportiva no desitja que continuï. Per tal que marxi caldrà un entesa, que haurà de ser econòmica i important perquè el base amb passaport montenegrí té signat un acord per valor de 2,4 milions bruts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)