ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

El Barça Lassa cedeix Diagné al MoraBanc

Lliga Endesa. El pivot completa d’aquesta manera el joc interior del conjunt andorrà, que disposa de Shurna, Burjanadze, Stevic i Karnowski

El FC Barcelona Lassa va fer oficial ahir la cessió, acordada de feia temps, de Moussa Diagné (2,11 m, 1994) al MoraBanc Andorra.

El pivot, que té un contracte amb els blaugrana fins al juny del 2019 amb una opció per part del club de rescindir-li el contracte a l’estiu del 2018, no tenia lloc a l’equip de Sito Alonso després dels fitxatges de Pierre Oriola i Kevin Séraphin, que ocuparan la posició de cinc juntament amb Ante Tomic. Fitxat el 2015 del Fuenlabrada i cedit al mateix club madrileny la temporada següent, Diagné va començar l’exercici passat jugant de nou amb el Fuenlabrada fins que va ser repescat pel Barça al gener, i va jugar 23 partits a les ordres de Bartzokas, quinze de lliga i vuit d’Eurolliga. Al MoraBanc, Diagné continuarà en dinàmica de dos partits per setmana, compaginant la lliga i l’Eurocopa.

Joc físic i energia

Amb la confirmació de la seva arribada, l’equip de Joan Peñarroya completa el seu joc interior, amb John Shurna i Beka Burjanadze a la posició de quatre –Vlado Jankovic també pot ocupar la posició– i Oliver Stevic, Przemek Karnowski i Diagné a la de cinc. El joc del blaugrana, molt dinàmic i sempre amb elevades dosis d’intensitat, es complementa amb el bàsquet més equilibrat i pausat tant del serbi com, sobretot, del polonès. La temporada passada, quan encara jugava al Fuenlabrada, Diagné va disputar nou partits en l’Eurocopa, i va acreditar, en 16,1 minuts, unes mitjanes de 7,4 punts (67% d’encert), 5,1 rebots, 1,2 taps i 12,7 de valoració.

“Estem molt satisfets amb la seva incorporació. Ens aportarà capacitat atlètica, intensitat i molta energia”, exposa el mànager general andorrà Francesc Solana. “Té moltes ganes de fer-ho bé en la lliga i consolidar-s’hi. Aquest any és molt important per a ell. Esperem que la seva ambició, el seu somriure i la seva energia ens donin molta força.”

Moussa Diagné
Pivot 2,11 m
Guediawaye Senegal
6-03-1994 23 anys
Trajectòria
2011/12 Torrejón (EBA)
2012/13 Ávila (LEB Plata)
2013-15 Fuenlabrada (ACB)
2015/16 FC Barcelona (ACB)
2016/17 Fuenlabrada (ACB)
FC Barcelona (ACB)
2017-? MoraBanc Andorra
Lliga Endesa 16/17 (Barça)
Punts 2,9
Tirs de 2 p. 43,8% (14/32)
Tirs lliures 75% (15/20)
Rebots 3,1 (1,5 + 1,7)
Valoració 4,3
Minuts 8,4
Partits 15

Quart jugador de formació de la plantilla

A més del seu talent físic i la seva personalitat, l’arribada de Moussa Diagné té un afegit molt valuós en el fet que és un jugador considerat de formació en l’ACB i que, amb ell, ara el MoraBanc Andorra ja en té quatre: Guille Colom, David Jelinek i Burjanadze. El cinquè serà Jaime Fernández, pel qual els tricolor van presentar una oferta a l’ACB i que, igualada per l’Estudiantes, el MoraBanc espera ara que es deslligui del que ha estat el seu club des que era cadet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)