ACB

L’ACB acata la decisió del jutge, el Betis és readmès i torna la lliga de 18 equips

Lliga Endesa. Els clubs decideixen en votació no continuar el litigi començat pel club andalús i aviat es coneixerà el nou calendari 2017/18

La Lliga Endesa 2017/18 tornarà a ser de 18 equips i no de 17 com estava previst i com va passar la temporada passada. Així ho va dictaminar dilluns de la setmana passada un jutge després d’admetre el recurs presentat pel Betis i ahir, en l’assemblea de l’ACB, els clubs ho van acatar. No va haver-hi votació per decidir si s’acceptava o no la resolució cautelar favorable al Betis dictada pel lletrat, simplement es va acatar. “El Betis serà equip ACB 2017/18 per mandat judicial”, deia fa deu dies el president de l’entitat andalusa Fernando Moral. I així va ser.

9 a 7

Assumida una nova temporada amb 18 equips, els disset clubs presents en la reunió van portar a votació si es continuava el litigi i es presentaven al·legacions contra la resolució de la denuncia feta pel Betis, fonamentada en les “irregularitats en la modificació dels requisits econòmics per accedir a l’ACB.” D’una banda, per defensar davant del jutge el que els clubs havien acordat conjuntament amb la federació espanyola i el Consell Superior d’Esports, i, d’una altra, i conseqüència de la primera, per poder tirar endavant el pla previst segons els qual a partir de la temporada 2019/20 la lliga havia de passar a ser de 16 equips. El resultat de la votació van ser de nou clubs favorables a no continuar b el litigi pels set que apostaven per tirar endavant les al·legacions, amb l’abstenció del Burgos, el nouvingut. Els set clubs que volien respondre a la resolució cautelar van ser els cinc d’Eurolliga (Barça, Madrid, Baskonia, València i Unicaja), a més del Joventut i de l’Andorra.

Nou calendari

L’efecte immediat de tot plegat és que s’ha de tornar a sortejar el calendari, un programa de 34 jornades que no pot ser simètric –sorteig pur o, en aquest cas, aparellar el Betis amb l’equip que descansava en cada jornada– perquè si ho fos no es podria adequar als compromisos dels equips que juguen l’Eurolliga, que tenen setmanes amb doble jornada. Això, tenint en compte que a més hi ha tres equips que juguen l’Eurocopa i quatre més que ho fan en la Champions League.

La situació en la LEB Or

El pas del Betis a la Lliga Endesa deixa momentàniament la segona categoria del bàsquet espanyol amb 17 equips. Com en la Lliga Endesa, el calendari de la LEB Or estava sortejat, però a diferència del primer es tracta d’un calendari simètric i de sorteig pur que només es veu alterat amb alguna modificació per circumstàncies puntuals que es resoldran entre els clubs afectats. Així, si entra un altre equip en el lloc del Betis –l’Araberri està preparat– el seu calendari seria el que fins ara corresponia als andalusos, i, si no fos el cas, els equips descansarien en les jornades que tenien programades contra ells.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)