FEB

L’Spar Citylift es queda sense Keisha Hampton

Lliga Femenina. L’alera estarà de quatre a sis mesos de baixa per una lesió en un genoll i l’Uni Girona se n’ha d’oblidar i buscar-li relleu

Imprevist de consideració que trenca l’estiu més plàcid que es recordava a l’Spar Citylift Girona, que des de divendres a la nit té coneixement que Keisha Hampton (1,88 m, 1990) no podrà ser el pal de paller de la plantilla 2017/18, perquè estarà de quatre a sis mesos de baixa per culpa d’una lesió al genoll esquerre. És a dir, el club ha de tornar al mercat a cercar una jugadora que la substitueixi, un escenari de mal digerir perquè l’oferta que queda en la segona meitat d’agost i les expectatives competitives del club van per camins diferents.

Mala peça al teler

En qualsevol cas, la pitjor part de tot plegat és per a la jugadora de les Chicago Sky, perquè una lesió de cartílag de genoll generalment és un dels pitjors negocis per a un professional –en l’imaginari de l’aficionat de l’Uni Girona hi ha ben present el cas d’Anna Carbó, que va haver de claudicar en vista de la lesió i retirar-se.

Hampton es va fer mal en un entrenament de les Sky l’últim dia de juliol i inicialment ja es va pronosticar una lesió greu de lligament. Va ser un diagnòstic erroni a criteri d’un metge de confiança de la seva universitat, que amb set o deu dies de repòs i tractament de cortisona la deixava tornar a pista. I Hampton va tornar a jugar, dijous de la setmana passada. Tot just vuit minuts, temps magre però suficient per veure que la cosa no anava bé. Passar per la sala d’operacions i veure què hi havia dins del genoll va ser la solució, i si bé es va descartar qualsevol afectació als lligaments, el que van trobar-hi els doctors és un cartílag severament danyat. El procediment per intentar reparar-lo ha estat a través de la tècnica de la microfractura òssia, i en el millor dels casos Hampton no podria tornar a l’activitat fins a les acaballes d’any o a l’inici de gener, un temps d’espera inassumible per al club gironí.

Un o dos fitxatges

Així doncs, l’Spar Citylift ja s’ha posat a treballar per trobar-li una substituta i ho ha fet preveient la possibilitat d’incorporar dues jugadores pel preu que li costava Hampton.

Les jugadores que com ella són decisives des de la posició de tres i puntualment desequilibrants des de la de quatre amb el seu talent ja tenen equip, i si no el tenen és o bé perquè volen descansar un cop acabin la WNBA i fitxar al gener o al febrer a Europa per acabar la temporada jugant play-off –i aquí l’Uni no hi entra, perquè no pot esperar–, o bé perquè per alguna circumstància les fa un fitxatge de risc. I l’opció de portar una alera de perfil més baix i una pivot que doni oxigen en les rotacions de Colhado, Evans i Alminaite es veuria com una bona resposta a l’imprevist.

19,8
punts
amb un 50% en triples és el que va acreditar la temporada passada a Israel.

Tercera màxima anotadora en la lliga d’Israel

Les expectatives que l’Uni tenia amb Keisha Hampton eren molt altes i, de fet, li tenia reservat el paper ofensivament més important de l’equip. L’avalaven, en aquest sentit, les seves xifres les dues últimes temporades a Israel, de manera particular en la passada, quan va ser la tercera màxima anotadora de la lliga (19,8 punts) acreditant un 50% en tirs de dos, un 50% en triples intentant-ne 4,6 per enfrontament i un 81% en tirs lliures. En les Sky, només ha pogut jugar un total de 149 minuts en 18 partits (8,3), acreditant 3,8 punts amb un 42% en triples (15/36).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)