Eurolliga

Pretemporada en solitari

Eurolliga. Parakhouski, Schilb, Freeland, Draper i Bargnani són alguns dels jugadors que continuen sense tenir equip per a la temporada que ve

Les setze plantilles de l’Eurolliga estan pràcticament formades, i gairebé totes ja han dut a terme el primer trot de la nova temporada. Com és habitual, però, també hi ha uns quants jugadors (24) que la temporada passada van jugar en la millor lliga del continent que encara avui no tenen equip. Entre ells, gent com ara Parakhouski, Schilb, Freeland, Draper i Bargnani, i cinc dels jugadors que van jugar amb el FC Barcelona Lassa: Doellman, Perperoglou, Munford, Holmes i Lawal.

El pivot bielorús Artsöm Parakhouski (1987), concís i vertical en el joc per parelles connectant principalment amb Quino Colom, va ser el 19è jugador més valorat de l’Eurolliga passada (14,2), amb 11,3 punts i 5,1 rebots. De la polivalència de l’aler Blake Schilb, nord-americà amb passaport de la República Txeca, en donen fe els seus 9,3 punts, 3,9 rebots i 4 assistències. L’anglès Joel Freeland, recuperat de la lesió en una espatlla –va ser intervingut a Barcelona–, ha estat l’estiu cercant una nova oportunitat en l’NBA. Tampoc té equip Dontaye Draper, naturalitzat croat, ni l’italià Andrea Bargnani, des del seu retorn de la lliga nord-americana, un altre dels experiments fallits del Baskonia. Colton Iverson (10,3 de valoració mitjana), Anthony Bennett, Chase Budinger, Nate Wolters i Justin Dentmon entre d’altres, tampoc tenen el seu futur definit.

Els cinc exblaugrana

Cap dels equips que la temporada passada van jugar el primer Top 16 de trenta jornades té tants exjugadors sense equip com el Barça. De tots cinc, Stratos Perperoglou, que tenia un acord amb el Panathinaikòs, està en converses amb l’AEK –segons la premsa grega, la possibilitat de mercat de fitxar Lojeski va cancel·lar la seva tornada a l’OAKA. Shane Lawal, per la seva banda, tenia una acord amb el Virtus, però no va superar les proves físiques (genoll) i els de Bolonya han fitxat Marcus Slaughter.

Estan lliures
Anthony Bennett Fenerbahçe *
Joel Freeland CSKA
Dimitri Kulagin CSKA
Ivan Lazarev CSKA
Dontaye Draper Madrid
Chase Budinger Baskonia
Rafa Luz Baskonia
Andrea Bargnani Baskonia
Justin Doellman Barça
Stratos Perperoglou Barça
Xavier Munford Barça
Johathan Holmes Barça
Shane Lawal Barça
Nate Wolters Estrella Roja
Vladimir Veremeenko Brose
Jerel McNeal Brose
Colton Iverson Maccabi
Brad Wanamaker Darussafaka
Artsöm Parakhouski Unics
Marko Banic Unics
Paul Stoll Unics
Orlando Johnson Unics
Justin Dentmon Galatasaray
Blake Schilb Galatasaray
(*) últim equip

La situació de Wanamaker

Un dels escassos bases diferencials en l’edició passada de l’Eurolliga, Brad Wanamaker, continua oficialment sense equip, per bé que la seva és una situació particular. Amb la marxa de Teodosic i Larkin a l’NBA, si Wanamaker no té avui un contracte amb un equip d’Eurolliga és únicament perquè no vol. El base de Filadèlfia, que encara anhela una oportunitat en l’NBA, podria haver escollit l’equip on jugar, si bé durant tot l’estiu el seu futur ha anat sempre vinculat al del Fenerbahçe. Alliberat de l’any de contracte que li quedava amb el Darussafaka perquè el club no jugarà l’Eurolliga, segons informava el cap de setmana David Pick, el mateix jugador li hauria confirmat que signarà un nou contracte amb l’equip de David Blatt i que, per tant, jugarà l’Eurocopa –en la primera fase, en el mateix grup que el MoraBanc Andorra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)