ACB

Francesc Roca deixa l’ACB

Lliga Endesa. El president de la patronal, que tenia contracte fins al maig del 2018, ho anuncia amb els tres mesos d’antelació estipulats de preavís

L’Associació de Clubs de Bàsquet té fins al 22 de novembre, els tres mesos estipulats per contracte de preavís, per buscar un nou cap d’operacions després que l’actual president, Francesc Roca, els comuniqués ahir que deixarà el càrrec mig any abans de la finalització de la seva vinculació.

En una nota emesa per l’associació, el dirigent, que va entrar a l’ACB el maig del 2014, raonava la seva decisió assenyalant als canvis que hi ha d’haver en l’entitat a curt i mitjà termini: “Durant la temporada 2017/18 l’ACB haurà de prendre decisions importants de futur, i el procés no l’ha de dirigir un president que s’aproxima al final del seu mandat”, exposava. I afegia: “Ho ha de fer la persona que hagi de liderar l’ACB en els propers anys i que, a més, ho pugui fer des d’una renovada unitat dels clubs associats.”

Aquest punt, la desunió actual dels clubs de l’associació, amb els quals prenen part en l’Eurolliga defensant uns interessos per una banda i la resta de clubs defensant-ne uns altres per una altra, és l’últim encreuament de conflicte al qual ha hagut de fer front i que, com es va veure en la darrera assemblea, la que va haver d’admetre el Betis en la lliga per imposició judicial, està lluny de resoldre’s –queda, per exemple, determinar com i quan es podrà dur a terme la desitjada reducció d’equips de la lliga.

Procedent de LaLiga, amb Roca al capdavant el canvi del model d’explotació televisiu, deixant l’emissió en obert per anar a Movistar+, ha estat l’acció més significativa. A més, segons afirmava el comunicat emès ahir, durant el seu mandat “l’ACB pràcticament ha doblat els seus ingressos centralitzats d’explotació i gairebé ha triplicat el repartiment als clubs”.

Ho ha de fer la persona que hagi de liderar l’ACB en els propers anys i que, a més, ho pugui fer des d’una renovada unitat dels clubs associats
Francesc Roca
Durant la temporada, l’ACB haurà de prendre decisions importants de futur i el procés no l’ha de dirigir un president que s’aproxima al final del seu mandat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)